Mirko Jozić član ŠK Vrustun treći na Prvenstvu Zagreba do 9. godina

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 3.3.2019. 8:08:35
Mirko Jozić član ŠK Vrustun treći na Prvenstvu Zagreba do 9. godina

Foto: Marijan Dolčić

O lijepom uspjehu mladih nada iz Vurnovca piše predsjednik ŠK Vrsutun Marijan Dolčić.



U nedjelju, 24. veljače 2019. završilo je Prvenstvo Grada Zagreba za kadete i kadetkinje do 9 i 11 godina. Šahovski klub Vrustun 1252. Vurnovec imao    je čak 5 predstavnika u skupini kadeta do 9 godina. U navedenoj kategoriji ukupno je nastupilo 30 kadeta te se igralo švicarskim sustavom u 9 kola  tri uzastopne nedjelje, svake po 3 kola. 


Naši kadeti postigli su odlične rezultate. Marko Jozić osvojio je odlično 3. mjesto i brončanu medalju sa 6 bodova.  Marko vrijedno trenira šah na izvannastavnoj aktivnosti u Područnoj školi Vugrovec već godinu i pol. Dosad je već pobjeđivao neke jače i iskusnije igrače na školskim natjecanjima, ali ovo je dosad za njega najveći uspjeh.


Poredak – Dječaci do 9 god. 1.Petar Jozić – ŠK Novi Zagreb 8 bodova, 2.Višeslav Botica – ŠK Odra 7,5 bodova, 3.Marko Jozić – ŠK Vrustun 1252. 6 bodova , 6 bodova je sakupio i Josip Popović no imao je slabije dodatne kriterije i završio je kao šesti. Za utjehu mu ostaje da je jedino on uspio pobijediti prvaka.  Josipov godinu dana mlađi brat Ivan Popović skupio je 5 bodova i završio dvanaesti. Za Ivana se nadamo da će se dogodine uključiti u borbu za medalju u ovoj istoj kategoriji do 9 godina,Marko Lončar, koji također ima pravo nastupa i dogodine, osvojio je 22. mjesto s 3,5 boda. Isti broj bodova imao je i Borna Lukanić na 23. mjestu.   Na turniru je nastupio i član Šk Sesvete - Agroprotinka Tomislav Tavra i zauzeo

11. mjesto s 5 bodova.


Medalje najuspješnijima je uručio predsjednik Zagrebačkog šahovskog saveza Nenad Škare. 


Čestitamo našim dečkima, posebno Marku Joziću i nadamo se da će i stariji kadeti ponoviti dobre rezultate na prvenstvima do 13 i 15 godina koja započinju sljedeće nedjelje.




Vezane vijesti
Ažurirano: 20.3.2024. 11:01:59

Create Account