Mladi sesvetski karataši idu stopama starijih, najbolji su u Hrvatskoj, a Lucija Lesjak osvojila Premier Leauge u Portugalu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 26.4.2022. 16:57:57
Mladi sesvetski karataši idu stopama starijih, najbolji su u Hrvatskoj, a Lucija Lesjak osvojila Premier Leauge u Portugalu

Foto: KK Ipon

Kadeti, juniori i mlađi seniori karate kluba Ipon, postali su državni prvaci.





U Samoboru je 23. i 24. travnja održano Prvenstvo Hrvatske u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore. Natjecala su se 382 natjecatelja iz 70 hrvatskih karate klubova, a prvenstvo je bilo jedan od kvalifikacijskih turnira za odlazak na Europsko prvenstvo u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore koje će biti održano u Pragu od 15. do 19. lipnja.


Mladi karataši Karate kluba Ipon iz Sesveta ponovili su uspjeh seniorske ekipe i još jednom potvrdili titulu najuspješnijeg karate kluba u Hrvatskoj ispred Karate kluba Hercegovina iz Zagreba. Osvojili su 6 zlata odnosno ukupno 11 medalja.


 Naslovima prvaka Hrvatske okitili su se: Mirta Lovrić (mlađa seniorka do 55kg), Noa Rumenjak (mlađi senior do 60 kg), Magdalena Vajda (juniorka do 53 kg i kadeti do 54 kg), Karlo Panić (kadet do 63 kg) i Lovro Maslov (kadet do 52 kg). 


Aleksandar Kalabić osvojio je drugo mjesto u kategoriji mlađih seniora, a brončana odličja u svojim kategorijama osvojili su: Petra Nuić, Damian Draženović Mirta Lovrić i Lana Kockarević.


Vrijedan rezultat ostvarila je na svjetskoj razini  i hrvatska seniorska reprezentativka, Lucija Lesjak, također član Karate kluba Ipon koja je pobjedom u finalu nad Turkinjom Meltem Hocaoglu Akyol (4:2) na natjecanju Karate Premier Leauge u Matosinhosu (Portugal) osvojila prvo mjesto. Lucija je ovom pobjedom postala prva Hrvatica koja je osvojila jedan od turnira Karate Premier Leauge.




Vezane vijesti
Ažurirano: 6.2.2023. 13:48:18

Create Account