Na Europskim sveučilišnim igrama, sesvetski studenti taekwondaši osvojili medalje

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 9.8.2022. 14:19:34
Na Europskim sveučilišnim igrama, sesvetski studenti taekwondaši osvojili medalje

Foto: TK Orion

Studentica zagrebačkog sveučilišta i članica Oriona Ivana Arelić osvojila je zlatnu, a Franjo Gucić, student istog sveučilišta i član Oriona brončanu.Europske sveučilišne igre, pete za redom koje su održane od 14. do 31. srpnja u poljskom gradu Lodzu okupile su više od 4800 studenata europskih sveučilišta, inače redom članova mnogih raznovrsnih europskih klubova. Sudionici su došli s 441 europskog sveučilišta iz 37 država.


Sesvećani, Ivana Arelić i Franjo Gucić, osim što su članovi TK Orion, još su i studenti Sveučilišta u Zagrebu za koji su osvojili medalje.


Sveučilište u Zagrebu osvojilo je ukupno 14 medalja u različitim sportovima, a dvije od tih 14 su bile i medalje naših  Ivane Arelić i Franje Gucića (dvije od tri medalje koje su osvojene u taekwondo-u). Ivana je u kategoriji do 62 kilograma osvojila zlatnu medalju pobijedivši predstavnice sveučilišta iz Portugala, Ukrajine i Mađarske, dok je Franjo u kategoriji +80kg osvojio broncu pobijedivši predstavnika sveučilišta u Portugalu, a  polufinalnu borbu je morao predati radi ozljede šake. 


"Kao i na prethodnim Europskim sveučilišnim igrama, Orion je najuspješniji hrvatski taekwondo klub. Prisjetimo se, 2016. na igrama su nastupali Antonija Žeravica i Dominik Matleković koji su osvojili zlatnu i srebrenu medalju", izjavila nam je trenerica Oriona Jelena Vukas dodavši: "Ponosni smo što osim uspješnih boraca imamo i uspješne studente".


Inače, na ovim igrama Sveučilište u Zagrebu osvojilo je najviše nagrada – njih ukupno 14, čime je  dobilo titulu najuspješnijega sportskoga sveučilišta u Europi.


Od ukupno 14 medalja, studenti sportaši Sveučilišta u Zagrebu osvojili su četiri zlatne, četiri srebrne i šest brončanih medalja.


Prvo mjesto i zlatne medalje osvojili su studenti u futsalu, studenti i studentice u rukometu na pijesku te Ivana Arelić u taekwondou (Kyorugi -62 kg). Drugo mjesto i srebrne medalje osvojile su studentice u rukometu, Lea Katarina Gobec u judu (-78 kg), Sara Malčec u karateu (Kate) i Lucija Bakalar u kickboxingu (PF +65 kg). Treće mjesto i brončane medalje osvojile su studentice u ekipnoj borbi u karateu, Lucija Bakalar u kickboxingu (KL +65 kg), Iva Vukošić u kickboxingu (PF -55kg), Kevin Češljar u taekwondou (-63 kg), Franjo Gucić u taekwondou (-87 kg) i studentice u odbojci.


Ove su godine drugo mjesto na Igrama, s 13 medalja, osvojili Sveučilište Yeditepe (Turska), Sveučilište u Lyonu (Francuska) i Sveučilište Nova u Lisbonu (Portugal), te s ukupno osvojenih 12 medalja Hungarian University of Sports Science (Mađarska).


Zahvaljujući velikom uspjehu svojih studenata sportaša, Sveučilište u Zagrebu bit će domaćin najvećega europskoga sveučilišnoga prvenstva koje će se u Zagrebu održati od 19. do 24. srpnja 2023., a riječ je o Europskom sveučilišnom prvenstvu u borilačkim sportovima (judo, karate, taekwodno, kickboxing). Očekuje se da će na ovom velikom studentskom sportskom natjecanju sudjelovati između 1200 i 1500 sudionika iz cijele Europe.


Vezane vijesti
Ažurirano: 26.9.2023. 13:03:21

Započela je izgradnja produžetka Branimirove, hoće li biti i završena?

Hoće, sve će biti kako je najavljeno
Živi bili pa vidjeli
Izbori se bliže, još jedan predizborni trik
Prazna Senfova obećanja, kao i Bandićeva
A kaj se uopće nekaj dela?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account