Na svoj imendan Martina osvojila još jedno plivačko zlato

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 12.11.2018. 17:21:02
Na svoj imendan Martina osvojila još jedno plivačko zlato

Foto: Tihomir Andrašek

Na međunarodnom plivačkom mitingu Mladost u Zagrebu održanom proteklog vikenda, Martina Andrašek je osvojila zlatnu medalju u svojoj najjačoj disciplini, 200m leđno. 




Proteklog je vikenda održan 46. međunarodni miting Mladost 2018. koji je okupio veliki broj plivača iz Hrvatske i nekoliko drugih država.

Miting je ujedno i 2. postaja HEP GRAND PRIX natjecanja HPS-a u sezoni 2018/19, a održan je  na bazenu PVC Mladost. Tradiconalni Miting Mladost i ove godine je predstavljao jedno od najzanimljivijih plivačkih natjecanja, a ugostio je veliki broj natjecatelja. Uz nastupe svih naših reprezentativaca, nastupile su  plivačice i plivači iz Slovenije, Srbije, BIH, Turske, Bugarske i Italije.



Martina Andrašek u svojoj najjačoj disciplini, 200 m. leđno uvjerljivo je s gotovo dvije sekunde prednosti bila ispred drugoplasirane Slovenke Lize Fortune i s rezultatom 2:17.79 osvojila prvo mjesto i zlatnu medalju. 


U utrci na 200 m slobodno za malo joj je izmakla medalja, bila je četvrta. U utrci na 400m slobodno podbacila je zbog velikih bolova koje je osjetila oko polovice utrke do kad je držala drugo mjesto, da bi na koncu bila šesta s rezultatom čak 10 sekundi slabijim od svog najboljeg. 


U svakom slučaju našoj Martini čestitamo na osvojenom zlatu. 




Podsjetimo, Martina i nadalje pliva za PK Dubravu, a otvorenjem bazena u Sesvetama (Iver i Jelkovec), vjerojatno su se stekli  uvjeti za radom kvalitetnog sesvetskog  plivačkog kluba koji bi i vrhunskim plivačima ponudio mogućnost kvalitetnog treninga i napretka.


Vezane vijesti
Ažurirano: 1.8.2022. 9:55:32

Create Account