Šahisti Vrustuna na korak do višeg ranga

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 10.10.2019. 11:19:45
Šahisti Vrustuna na korak do višeg ranga

Foto: ŠK Vrustun

Nastavlja se prvenstvo Hrvatske 5. liga centar, vodeća ekipa Vrustun 1252 nastavlja dobrim igrama i u jesenskom  dijelu prvenstva pa s 2 pobjede ostaje na čelu tablice i vrlo blizu je zacrtanog cilja, ulazak u 4 liga centar.

ZAGREB VI KOLO: ŠK Stjepan Bosak II - URIHO ,Zagreb : ŠK Vrustun 1252. Vurnovec  2 : 4

ŠK Stjepan Bosak II se pojačao sa dva igrača iz prve ekipe za jesenji dio, tako da su Milan Škorić i Goran Radić  na prve dvije ploče imali zahtjevan posao. Još igraju Tomo Martinuš, Ivan Kovačić, Damir Obad i Miroslav Kezerić. Prvo Miro na šestoj ploči dolazi nadomak pobjede, ali poklanja jedan tempo i pozicija se okreće. Jurilj to sjajno koristi i  svojim lovcima tjera Miru u mat.  Gubimo 1 : 0 u startu. 

Na prvoj pčoči nakon obostranih prilika i propusta sve se   rasplinulo u remi. Gujićev slab kralj nasuprot Škorićevog kralja koji veže damu za obranu zadnjih pješaka bio je razlog da Gujićeva dama nije mogla doći do izražaj protiv topa i lovca. Još gubimo 1.5 : 0,5. Iako je prvi došao u  potpuno dobivenu poziciju, Damir dugo igra jer protivnik pokušava svašta, a on igra na sigurno ne želeći ispustiti već upisan bod. 

Malo se odužilo no tu je izjednačenje 1,5 : 1,5 Na drugoj ploči Goran Radić se ipak mora zadovoljiti  remijem, no to je super s obzirom na stanje na preostale dvije ploče jer je 2:2.T  omo Martinuš igra na iskustvo i mladog  Matečića dovodi u cajtnot. U cajtnotu Matečić griješi u poziciji gdje su na ploči samo teške figure i Tomo je zaprijetio  matiranjem nasred ploče. Matečić mora dati materijal i može samo stisnuti ruku. 3-2 za nas, pobjeda je tako blizu.

Ostaje četvrta ploča gdje je naš Kovačić imao pješaka, pa figuru više, no kako došlo, tako oš'lo. Opet je Kovačić ostao  samo s pješakom više. Jurićev problem je cajtnot koji u kombinaciji s neugodnim kreativnim prijetnjama Kovačića  rezultira s za njega nepremostivim problemima i rezultat je 4-2. Pobjeda za ostanak na 1 mjestu tablice.


VURNOVEC VII KOLO: ŠK Vrustun 1252. Vurnovec  :  ŠK Draganići , Draganić       4,5 : 1,5

Dolazi nam ekipa protiv koje smo dosad uvijek igrali guste mećeve, ostvarili remi i minimalnu pobjedu, ali ekipe koja je   uvijek dosta iza nas na tablici. Zbog odsutnosti kapetana Damira Obada danas igra: Milan Škorić, Goran Radić, Tomo Martinuš, Ivan Kovačić, Tomislav Šabić i Miroslav Kezerić.

Miro je danas u odsutnosti Damira kapetan ekipe ponovno u svom stilu igra brzo, grijesi i gubi tako da je rezultat 1 : 1 jer   je Tomo zbog nedolaska protivnika dobio meč. Milan remizira pa je s 3 pobjede i 4 remija naš jedini nepobijeđeni igrač. Ivan Kovačić dobiva partiju pa prelazimo u vodstvo 2,5 : 1,5. A Goran Radić igra polako ali sigurno i dobiva meč pa je 3,5 : 1,5.  I pobjedom,  pobjedu potvrđuje Tomislav Šabić pa je konačni rezultat 4,5 : 1,5 za ostanak na vrhu tablice.

Vezane vijesti
Ažurirano: 20.3.2024. 11:01:59

Create Account