Šahisti Vurstuna pobijedili treći puta za redom doma u Vurnovcu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 5.4.2022. 9:22:59
Šahisti Vurstuna pobijedili treći puta za redom doma u Vurnovcu

Foto: ŠK Vrustun

Odigrano je treće kolo V šahovske lige Centar u kojem su šahisti Vrustuna 1252 pobijedili kod kuće u Vurnovcu Hrvatskog branitelja s 3,5:2,5.




Nakon još jedne izvrsne pobjede, prenosimo sažetak kapetanskog izvješća susreta Tomislava Šabića:


 Nakon dvije uvodne pobjede u goste nam je došao ŠK Hrvatski branitelj 90-96.  Očekivali smo težak meč jer gosti su iskusna i ujednačena ekipa. U odnosu na drugo kolo imali smo dvije promjene, u ekipu se vratio Milan Škorić i Fabijan Filajđić


Hladan tuš na startu Škorić igra cuger i gubi od dobrog cugeraša Stjepana Pintarića. U šahu nema sigurnih bodova, ali ako smo na išta računali onda je to Milanova pobjeda.  Branitelj vodi   1 : 0.


Nakon dobrog otvaranja Fabijan Filajdić ima priliku olakšati poziciju i ući najvjerojatnije u remi završnicu, međutim traži previše, ulazi u taktičke zavrzlame i previđa figuru. Uskoro pada i druga figura i gubimo 2:0!  

Dva nova igrača- dva ekspresna poraza. Ne piše nam se dobro. Željko Konicija na šestoj ploči ulazi u lošiju završnicu, Gospić je bolji i samo mora precizno odigrati, međutim odigrava loš potez što Konicija vješto koristi i ne samo da izbjegava poraz nego pobjeđuje! Smanjujemo rezultat na 2:1. 

Sreća prati hrabre i umješne a Željko je upravo takav i ima briljantnih 3/3,  a nama pruža priliku za pobjedu.            

Drama je na vrhuncu. Ivan Kovačić na četvrtoj ploči ima prednost, međutim bira teži put, ulazi u komplikacije i nekako se izvlači u topovskoj završnici. Na kraju potpisuje remi za trenutnih   2,5:1,5 za Hrvatski branitelj.


Na prvoj ploči Filip Cvitković je bolji protiv renomiranog Kaužljara. Materijal je reduciran, ali Cvitković ima pješaka više, sigurnom igrom samo još povećava prednost i izjednačuje na 2,5:2,5.  Filip na prvoj ploči ima 3/3 i  pokazuje da je klasa za sebe. Nama koji znamo kako igra to nije nikakvo iznenađenje.     


Ostaje treća ploča i kapetan Tomislav Šabić odlučuje o pobjedniku. Potpuno dobiven, treba bez greške privesti partiju kraju, samo je trebao izabrati način na koji završiti partiju. Nakon kraćeg razmišljanja Livić potpisuje kapitulaciju a mi upisujemo vrijednu pobjedu 3,5:2,5!


Vezane vijesti
Ažurirano: 20.3.2024. 11:01:59

Create Account