Vratili se brončani karatisti

Autor: Marina Mađerić
Objavljeno: 9.5.2017. 8:37:29
Vratili se brončani karatisti

Foto: HINA/ Edvard ŠUŠAK/ es

Nismo si mogli dopustiti da ispustimo medalju, tu smo šansu iskoristili na najbolji način i vraćamo se kao pobjednici, s peharom, na konferenciji za novinare u Zagrebu neposredno po povratku iz Turske s EP u karateu istaknuo je izbornik muške reprezentacije u borbama Esad Garibović.


Na putu do finala Hrvatska je bila bolja od BiH 3-2, Portugala 3-1, Madjarske 2-0, u polufinalu izgubila od Francuske s 3-2, a u dvoboju za treće mjesto nadigrali su Italiju s 3-1, koja je dan prije osvojila dva pojedinačna zlata u borbama. Bila je to 74. medalja hrvatskih karatista na seniorskim Europskim prvenstvima od samostalnosti i petnaesta godina zaredom u kojoj se hrvatski natjecatelji s EP-a u tom sportu vraćaju s najmanje jednom medaljom. 

"Nakon neuspješnog prvog dana u pojedinačnoj konkurenciji, svima nam je bilo teško da se pripremimo za ekipni dio, pronašli smo veliki motiv za nastavak i s lakoćom nizali pobjede. U polufinalu nismo imali sreće dobiti Francuze, ali u nedjeljnom meču za broncu s Italijom bili smo na visini zadatka i zaista sam presretan", rekao je jedan od sedmorice članova brončane ekipe Ivan Kvesić. 

"U zadnjih godinu dana nastala je velika sportska povezanost medju svima nama, jedni drugima smo velika podrška. Vjerovali smo da možemo osvojiti medalju, uspjeli smo u tome i sreća se ne može opisati riječima", istaknuo je Zvonimir Živković. 

"Ova ekipa sad je već zrela, iskusna, može još dugi niz godina biti zajedno i osvajati medalje", riječi su Alana Šurbeka, jedinog koji je bio član muške vrste u borbama kad su posljednji put osvojili ekipnu broncu, a bilo je to na EP-u u Zurichu prije šest godina. 

Značaj osvojenog odličja komentirali su još članovi ekipe Enes Garibović, Ivan Martinac i Ante Mrvičić, a zbog obaveza izostao je član brončane ekipe Andjelo Kvesić.


Na konferenciji za novinare u Zagrebu govorio je još i predsjednik Hrvatskog karate saveza Stjepan Čelan, u iduće četiri godine u drugom mandatu i glavni tajnik Europske karate federacije. Pohvalio je mušku ekipu i izrazio nadu u još bolje rezultate idućih godina sad kad je karate dio olimpijske obitelji.

Na 52. EP u turskom gradu Kocaeliju na kojem je najuspješnija bila selekcija domaćina sa četrnaest medalja, od toga četiri zlatne, sudjelovalo je ukupno 496 natjecatelja iz 44 zemlje.  


(Hina)


Vezane vijesti
Ažurirano: 6.2.2023. 13:48:18

Create Account