Za veću vidljivost ženskog sporta u elektroničkim medijima odmah i stalno

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 27.3.2018. 11:05:31
Za veću vidljivost ženskog sporta u elektroničkim medijima odmah i stalno

Foto: Sesvete danas, arhiva

U prostorijama Hrvatskog olimpijskog odbora u ponedjeljak je potpisan sporazum kojim se pokreće ambiciozan projekt "Za veću vidljivost ženskog sporta u elektroničkim medijima". Cilj je da HOO, Ured za ravnopravnost poslova i Ured za elektronička medija budu partneri.


Za projekt koji će trajati godinu dana na inicijativu predsjednika Vijeća za elektronička medija Damira Hajduka pozitivno je odgovorila ravnateljica Ureda za ravnopravnost spolova Helena Štimac Radin koja je naglasila da se ovom problematikom njezin ured bavio i ranije. 


Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša najavio je više minuta i emisija o ženskom sportu na sportskoj televiziji koja će imati jedanput tjedno emisiju koja će se isključivo baviti sportašicama, trenericama i predsjednicama u klubovima.


Pored njih, na konferenciji za novinare predstavile su se i ambasadorice projekta Danira Bilić i Anđa Jelavić koje vjeruju da će i u ženskom sportu biti boljih medijiskih predstavljanja. Činjenice koje pokazuju da se u 370 analiziranih priloga ženskim sportom bavilo njih tek 14 je poražavajuće. Kada se na to nadoveže da je svega 17 % registriranih sportašica s OI kući donijelo 50 % uspjeha jasno je da elektronički mediji mogu i moraju učiniti više.



Vezane vijesti
Ažurirano: 17.11.2023. 11:21:34

Create Account