Dok je RK Sesvete izpao iz 1. HRL-a, njihove mlade kolegice, U-11 postale državne prvakinje!

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 2.6.2024. 13:21:13
Dok je RK Sesvete izpao iz 1. HRL-a, njihove mlade kolegice, U-11 postale državne prvakinje!

Foto: HRS/Mandatory Credit ©Nebojša Tejić/ kolektiff

Mlade Sesvećanke u finalu su pobijedile Podravku, trener Branko Šebek proglašen je najboljim trenerom prvenstva.Na Festivalu rukometa u Poreču nakon najvećih hrvatskih igrača i igračica, završeni su susreti i za najmanje rukometaše i rukometašice. Mlade Sesvećanke u kategoriji do 11 godina okitile se naslovom državnih prvakinja. Na završnici pobijedile su u svih 7 utakmica, a posebno valja istaknuti polufinalnu pobjedu nad Lokomotivom 11:9, a u finalnom susretu odigranom u petak, 31. svibnja pobijedile su vršnjakinje Podravke s 15: 9 i osvojile zlatnu medalju. Njihov trener, Branko Šebek, proglašen je najboljim trenerom prvenstva.


Eva Mandić proglašena je za najbolju lijevu vanjsku igračicu, Katarina Muhek je najbolje lijevo krilo, dok je Natalija Majić najbolja vratarka.


Iako je sezona za RK Sesvete Agroproteinku završila neželjenim načinom i gubitkom prvoligaškog statusa nakon tridesetak godina boravka u elitnom rangu hrvatskog rukometa, čini se da ipak nema straha za budućnost sesvetskog ženskog rukometnog kluba. Barem ako je suditi po rezultatu najmlađih sesvetskih rukometašica. U konkurenciji Podravke, Lokomotive i drugih najvećih hrvatskih ženskih rukometnih klubova, naše djevojčice vođene najboljim trenerom pokazale su da su od najmlađih rukometnih koraka pravilno vođene, dobro posložene, te da imaju sportskog talenta i osobitu volju.


Čestitke svima u klubu i naravno roditeljima.


Vezane vijesti
Ažurirano: 10.6.2024. 13:52:00

Create Account