Ipak su viša klasa: Rutinska pobjeda Sesveta nad KTC-om

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 26.9.2022. 8:54:06
Ipak su viša klasa: Rutinska pobjeda Sesveta nad KTC-om

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

U 3. kolu Premijer lige Sesvete su na svom terenu uvjerljivo i s lakoćom pobijedili križevečki KTC s 31:20 (16:10).



U sinoć odigranoj utakmici na parketu sportske dvorane Jelkovec domaće Sesvete ni u jednom trenutku nisu dozvolile ipak očito slabijoj momčadi da ih rezultatski ugrozi. Unatoč početnom vodstvu gostiju od 2:0, nastavak je ponudio samo jednosmjerno kretanje rezultata. Stoga je novi premijerligaš KTC  prošao prilično očekivano. Do poluvremena Sesvećani su vodili i sa 7 razlike, no na odmor se otišlo sa 16:10.


Nisu domaći usporili ritam ni u drugom dijelu, premda je Silvijo Ivandija dao priliku svim igračima koje je imao na raspolaganju. Već sredinom drugoga dijela prednost domaćina bila je dvoznamenkasta i iznosila je 14 pogodaka (26:12). Ipak na kraju, očekivano i s najmlađom mogućom postavom pada efikasnost u napadu, pa je konačna razlika iznosila +11 za domaće (31:20). 

Najefikasniji u sastavu Sesveta bio je Nikola Finek s 5 pogodaka iz isto toliko pokušaja, a u strijelce su se upisali gotovo svi igrači Sesveta.


Ovo je bila malo jača trening utakmica s objektivno slabijom momčadi koja će svij cilj opstanka u ligi tražiti protiv drugih momčadi, a pravi ispit Sesvećanima slijedi već narednu nedjelju kada u dvoranu Jelkovec stiže vrlo jaka momčad Poreča.


Izjave nakon utakmice:


Silvio Ivandija


Dečki su odradili utakmicu na jedan pristojan način. Razlika je dosta velika, ne treba tražiti neku dlaku u jajetu, protivnik nam nije pružio neki veći otpor tako da su naši dečki odradili jednu opušteniju utakmicu, a nas čeka jedna ozbiljnija, puno ozbiljnija utakmica s Porečom i to će biti posve drugačija utakmica. 

Danas smo dali priliku svim igračima, neke smo malo čuvali, na žalost, Darko Krndelj nam se malo ozlijedio, nadam se da n ije ništa ozbiljnije, a drugo je sve OK.





Zlatko Raužan



Hvala Bogu danas nas je išlo dobro što se vidi i na rezultatu. Ne želim reći da protivnik nije naša razina, dobro smo ušli u ritam i to je ustvari to. Sada su nam misli prema narednim utakmicama, jer teške nas utakmice tek čekaju.






Sesvete: Filip Perić (8), Stipe Purić (2); Aleksandar Čaprić 1, Darko Krndelj 3, Josip Topić 3,Nikola Jelovčić 1, Zlatko Raužan 3, Jakov Jelovčić, Ivan Dumenčić 3, Patrik Hršak 3, Mislav Šuker 1, Mario Zakić 1, Davor Gavrić 2, Fran Zovak 1, David Štrković 4 i Nikola Finek 5

Trener: Silvio Ivandija




Vezane vijesti
Ažurirano: 17.4.2024. 9:04:48

Create Account