Još jedan remi u srazu Sesveta i Gorice

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 26.5.2022. 11:59:29
Još jedan remi u srazu Sesveta i Gorice

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

U drugoj utakmici doigravanja za treće mjesto Lige za prvaka u Velikoj Gorici HRK Gorica - MRK Sesvete 26:26 (13:13).



Niti u drugoj utakmici doigravanja za treće mjesto prvenstva odnosno doigravanja za Europu nije bilo pobjednika. Potpuno izjednačena igra obaju protivnika uz maksimalan angažman svih igrača, veliku motiviranost, čvrstoću u igri koja je na trenutke prelazila razinu dopuštenog, pa su među pojedinim protivničkim igračima sijevale iskre, međutim, sve je na kraju svedeno u granice sporta, a izuzetna nabrijanost igrača dovoljno govori koliko njima znači sportski prestiž, jer utakmica sama ni o čemu posebnom nije odlučivala, jer obje su momčadi ionako stegle pravo sudjelovanja u europskim natjecanjima. 


Ponovo su rukometaši Sesveta na kraju utakmice bili u poziciji pobijediti, tri minute do završetka vodili su s dva razlike, ali domaći su se uspjeli obraniti i postići dva pogotka za izjednačenje. Treba reći i da su jedno vrijeme Sesvećani igrali samo s 4 igrača u polju, jer su u obrani, prema mišljenju sudaca, bili malo pregrubi.


Najefikasniji bio je Ivan Dumenčić s 9 postignutih pogodaka, Darko Krndelj pridružio se sa 6, no također trebamo istaknuti vrlo dobru obranu Filipa Perića s 10 obrana.


Sesvete sada imaju 5 bodova od potrebnih 6, Gorica je na 3, tako da bi u subotu u Jelkovcu domaćima bio dovoljan i bod, a eventualni poraz još ne bi značio kraj natjecanja, jer Gorica ne bi stigla do potrebnih 6 bodova. Inače tijekom ove sezone Sesvete i Gorica u prvenstvu i kupu sastali su se 6 puta od kojih su Sesvećani pobijedili u dva susreta, a četiri su završena neodlučeno. Gorica nije pobijedila niti jednom, nadajmo se da neće niti u Sesvetama.


"Čestitam igračima obaju ekipa na ovako prikazanom rukometu. Mislim da je ovo lijepa propaganda za rukomet iako smo si mi ovu sezonu produžili pošteno, a nadam se da ju nećemo produžiti više i u idućoj utakmici. Očekujem da ćemo na domaćem terenu doći barem još do tog jednog potrebnog boda za konačni kraj i osvajanje trećeg mjesta", rekao nam je nakon utakmice trener Sesveta Silvio Ivandija.


Sesvete: Filip Perić (10), Stipe Purić; Aleksandar Čaprić, Darko Krndelj 6, Josip Topić, Leon Strbad 2, Ivan Dumenčić 9 (5), Danijel Papić 3, Krešimir Krešić 1, Zlatko Raužan, Mislav Šuker 1, David Štrković, Davor Gavrić 3, Fran Zovak, Patrk Hršak i Nikola Finek 1

Trener: Silvio Ivandija


Pehar koji će pripasti pobjedniku, nadajmo se Sesvetama.



Vezane vijesti
Ažurirano: 17.4.2024. 9:04:48

Create Account