Lokomotiva pregazila Sesvećanke

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 20.1.2019. 17:19:34
Lokomotiva pregazila Sesvećanke

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Rukometašice Sesveta u subotu navečer teško je porazila Lokomotiva s 37:20 (19:9).



U 12. kolu 1. HRL-a za žene rukometašice Sesveta ugostile su na domaćem terenu Lokomotivu. Iako su Sesvećanke jedne od najboljih ženskih rukometnih ekipa u Hrvatskoj, znano je bilo unaprijed da Lokomotivu kao i Podravku ne mogu pobijediti. Te dvije jedine naše potpuno profesionalne ekipe u ženskom rukometu su nedodirljive, osim novaca i najboljih pojedinki imaju i veliko europsko iskustvo i nositelji su našeg ženskog rukometa. Hrvatska realna ženska rukometna priča počinje tek nakon Podravke i Lokomotive.


A i toj su priči Sesvećanke jedna od najboljih ekipa. Unatoč teškom, ali unaprijed ukalkuliranom porazu naše su rukometašice zadržale treću poziciju na tablici ispred Bjelovara s istih 16 bodova, te Koke na petom mjestu s 15 bodova.


U utakmicu su naše djevojke ušle iznenađujuće hrabro i žustro, tako da su na samom početku povele  s nekoliko golova razlike. Valjda su gošće podcijenile domaće i ušle u utakmicu nonšalantno, zbog čega je gostujući trener  već nakon samo nekoliko minuta utakmice doživio mali živčani slom pokušavajući uvjeriti svoje igračice da se radi o ozbiljnoj utakmici, a ne o treningu, te već nakon samo nekoliko početnih minuta morao zatražiti time out kako bi konsolidirao redove. U tom su trenutku Sesvećanke vodile s 4:1, a Lucija Bešen imala nekoliko nevjerojatnih obrana šuteva profesionalki iz Zagreba. 


Naravno nakon čitanja bukvice, gošće su zaigrale kao prava ekipa shvativši da ne smiju podcjenjivati Sesvećanke, jer bi im se situalcija na terenu mogla znatno zakomplicirati. Nizom od 7:0 zaigrale su kao prava europska ekipa i pokazale tko je gazda u utakmici. Nadalje više nije bilo nedoumice. Na rezultat se otišlo s +10 za gošće, a konačnih + 17 odraz je razlike u kvaliteti.


Nećemo ovom prigodom otvarati temu koliko je dobro za hrvatski ženski rukomet imati tek dvije potpuno profesionalne ekipe i koliko je za njih dobro igrati domaće prvenstvo s inferiornim protivnicama, ali činjenica je da naše domaće natjecanje započinje tek iza Podravke i Lokomotive, a tu su Sesvećanke za sada gazdarice na čemu im treba čestitati.


Naredno 13. kolo igra se za tjedan dana, no zbog obveza Podravke u drugim natjecanjima, edkipa Sesvete Agroproteinka je u gotima u Koprivnici bila  9. siječnja i očekivano izgubila 10 razlike, bilo je 35:25. Tek za dva tjedna, 2. veljače Sesvećanke nastavljaju prvenstvo gostujući u 14. kolu u Rijeci kod posljednje ekipe Zameta.


Sesvete:


Lucija Bešen, Mia Tupek 2, Mihaela Bešen, Petra Dičak 4 (2), Bernarda Čalušić 4 (3), Lara Burić 1, Ana Marija Bikić, Doris Vlajsović1, Petra Lovrenčvić, Dora Lukić 3, Ana Anđelić 1, Iris Pratljačić, Mia Bošnjak, Ines Lisjak 1, Ana Pehar 3 i Lucija Peraica.

Trener: Vladimir Jelčić


Rezultati 12. kola




Tablica




Vezane vijesti
Ažurirano: 22.4.2024. 9:06:51

Create Account