MRK Sesvete još jednom na svom terenu teško porazio protivnika, ovog puta stradao je Trogir

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 23.10.2022. 11:52:04
MRK Sesvete još jednom na svom terenu teško porazio protivnika, ovog puta stradao je Trogir

Foto:

U 6. kolu Premijer lige skupine B u Jelkovcu MRK Sesvete - RK Trogir 35:25 (15:8).



Jelkovec je u subotu navečer još jednom ostao za protivnike neosvojiva tvrđava. Sesvete su još jedanput potvrdile da ih s razlogom mnogi smatraju, nakon PPD Zagreba, za drugu najbolju momčad Lige B i možda treću u cjelokupnom prvenstvu. 


Trogir ni u jednom trenutku nije imao ni najmanje šanse za iznenađenje. Od početka do kraja, sastav Silvija Ivandije dominirao je susretom i na kraju slavio uvjerljivu pobjedu. 


Na poluvremenu je domaćin imao sedam pogodaka prednosti (15:8). Premda su se Trogirani silno trudili u nastavku, ni jednog trenutka nisu uspeli uhvatiti priključak s domaćinom. Najveća prednost Sesveta bila je plus 13 u 46. minuti susreta. Završilo je 35:25 samo zato jer je Ivandija povukao „ručnu“ u posljednjih deset minuta i pružio priliku svim raspoloživim igračima. Time je omogućio Dumenčiću i ostalim prvotimcima čuvanje energije i od moguće ozljede za naredno kolo.


Od 12 strijelaca u sastavu Sesveta, najefikasniji je bio Josip Topić sa sedam pogodaka, a od mladih igrača koji za sada ne dobivaju veliku minutažu izvrsnim se pokazao Aleksandar Čaprić postigavši čak pet pogodaka. Odličan na golu ponovo je bio Filip Perić s 10 obrana.


Izjave nakon susreta: 


Silvio Ivandija, trener MRK Sesvete


Ova pobjeda nam je dobro došla za daljnje natjecanje. Pokazali smo da smo doma vrlo ubojiti. U prvom poluvremenu i Perić je na golu bio fantastičan, zatvorio je svoja vrata tako da smo u prvom poluvremenu primili samo osam golova. Nakon toga kad smo se odlijepili na 10 - 12 razlike utakmica je bila jednosmjerna, dobili su priliku i igrači s klupe koji nisu previše do sad igrali, tako damo sam zadovoljan što smo sačuvali energiju za iduće kolo i idemo dalje.



Aleksandar Čaprić, igrač MRK Sesvete


Trogir je jedna solidna momčad koja nam je prošle sezone na domaćem terenu bila stvorila veliki problem, ali ovoga puta to nije bio takav slučaj. Svi momci su od prve minute krenuli vrlo motivirano i angažirano u utakmicu, tako da su ovi stariji i iskusniji odlično odradili svoj posao da i mi slađi možemo dobiti priliku. Mislim da je to zato stvorilo tako veliku razliku. Točno kažete i moja realizacija je bila dobra (5/6) i hvala treneru na povjerenju.    




Sesvete: Filip Perić (10), Stipe Purić (2); Aleksandar Čaprić 5 (3), Josip Topić 7, Nikola Jelovčić 2, Zlatko Raužan, JAkov Jelovčić 1, Ivan Dumenčić 5 (2), Patrik Hršak 4, Mislav Šuker 2, Mario Zakić 2, Davor Gavrić 1, Fran Zovak 1, David Štrković 3, Nikola Finek i Leon Lukačec.

Trener Silvio Ivandija




Create Account