MRK Sesvete očekivano pobijedio Gospare

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 1.3.2020. 12:00:10
MRK Sesvete očekivano pobijedio Gospare

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Rukometaši Sesveta očekivano su pobijedili protivnike iz Dubrovnika 30:27 (15:12).



U 17. kolu Paket 24 Premijer lige sesvetski rukometaši nadigrali su Dubrovnik u utakmici koja nije previše obilovala dramatikom. Reklo bi se, očekivano lagana pobjeda, međutim nije bila bilo tako lako. U nastojanju da se spasu od ispadanja iz lige, posljednja momčad u prvenstvu pojačala je redove i zaigrala organiziranije i opasnije. Ipak niti to nije bilo dovoljno za raspoloženu momčad Silvija Ivandije koja je povela od početka i prednost nije ispuštala do kraja utakmice.


Treba još dodati da  najnovija pojačanja u redovima Sesveta, Nenadić i Mišković nisu uopće ulazila u igru zbog ozljeda, Nenadič je bio na klupi, Mišković je utakmicu gledao s tribina, a to govori o igračkom rastu i potencijalu sesvetske momčadi. 


Najbolji strijelci u redovima domaćih bili su Darko Krndelj sa 7 postognutih pogodaka od kojih 3 iz sedmeraca, te dva Danijela, Vusić sa 6 i Papić s 5 pogodaka.  Ivan Panjan bio je ponovo solidan s 8 obrana, jednu je dodao Matej Mudrinjak.


Nakon ove pobjede naš se rukometni klub popeo na 5. mjesto poretka, što je na početku sezone kad su bili posljednji malo tko predviđao. Za tjedan dana igra se posljednje kolo prvog dijela prvenstva kad Sesvećani gostuju kod lidera Gorice, a potom se okreću nastavku sezone u Ligi za ostanak u koju bi mogli krenuti s možda prvog ili najmanje drugog mjesta. Prije te utakmice narednu subotu, u srijedu se u Jelkovcu igra vrlo atrkativna utakmica osmine kupa Hrvatske na koju Sesvećanima dolazi Nexe.  Vjerujemo da će tribine biti popunjene do posljednjeg mjesta.


Svakako još treba objaviti i jedan lijepi događaj koji se zbio neposredno prije početka utakmice u kojoj su prigodne poklone primili dvojica mlađih kadeta Sesvete. Naime, od 16. do 23. veljače u Grčkoj su odigrane rukometne Mediteranske igre na kojoj je mlađa kadetska selekcija Hrvatske, uvjerljivo najmlađa u konkurenciji kadeta osvojila brončanu medalju u utakmici protiv Srbije (čime smo doznali da je Srbija mediteranska zemlja op.a.). Dio reprezentacije bili su mladi Sesvećani Nikola Kahlina, vratar i lijevi vanjski Luka Stanić. 


Prigodne poklone uručio im je koordinator klupske škole rukometa koja, usput rečeno ima jedan od najvećih pogona u državi, Josip Cvetković. Čestitke našim mladim rukometašima koji su očito i budućnost sesvetskog rukometa.



Rezultati kola:





Poredak na tablici:





Vezane vijesti
Ažurirano: 17.4.2024. 9:04:48

Create Account