Nakon velike drame Sesvećanke u zadnjoj sekundi u Osijeku ostale bez bodova

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 24.10.2021. 10:27:23
Nakon velike drame Sesvećanke u zadnjoj sekundi u Osijeku ostale bez bodova

Foto: Sesvete danas, Borko Samec/arhivska fotografija

 7. kolu 1. HRL-a za žene Osječanke pogotkom u zadnjim sekundama pobijedile Sesvete 31:30 (16:18).



Velika sportska drama zbivala se u sportskoj dvorani u Osijeku gdje su domaće rukometašice ugostile protivnice iz Sesveta koje su u ovu utakmicu ušle iznimno hrabro, snažno i motivirano.  


Uglavnom se igralo gol za gol, domaće su povele, ali nisu uspjele ostvariti znatniju prednost, nekoliko puta je bilo izjednačeno, da bi rukometašice Sesveta Agroproteinke u trećem dijelu prvog poluvremena preuzele prednost, a u 29. minuti imali i +3, no na odmor se otišlo s 18:16 za Sesvete.


U drugom dijelu domaće vraćaju prednost na svoju stranu, česta su izjednačenja, no minutu prije kraja Sesvećanke dolaze u vodstvo. Ipak domaće izjednačuju, te se u posljednjih 90 sekundi ušlo s 30:30 i igračicom više za domaću ekipu. Sesvećanke su najprije izgubile loptu, potom je Zetović obranila udarac s krila Frančić pa su gošće 20 sekundi prije kraja imale napad za pobjedu, no brzopleto su izgubile loptu. Osječanke su zaigrale presing, ukrale loptu pa je Frančić devet sekundi prije kraja zabila u praznu mrežu. Slijedi brzi napad Sesveta, ali bez realizacije, pa je za mogućnost izjednačenja ostao samo deveterac s istekom vremena  koji nije realiziran.


Najefikasnija u redovima Sesveta bila je Lana Jurina s 10 pogodaka.


SESVETE: Lea Zetović (2), Lea Beličev (8);  Veronika Mamić, Magali Lujić 1 , Mia Tupek 7 (3), Lucija Bešen 2, Ana Grlić, Magdalena Janković Miloš, Katja Marić, Lucija Krezo 7, Mia Brkić 2, Nika Gavrilović, GNera unjević 2, Katja Hunjadi, Dorotea Ćoraš i Lana Jurina 10

Trener: Davor Rokavec










Vezane vijesti
Ažurirano: 17.3.2024. 11:33:29

Create Account