Nexe nije sinoć u Jelkovcu dozvolio iznenađenje, rukometaši Sesveta odigrali najbolje što mogu ovog trenutka

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 24.4.2023. 8:27:09
Nexe nije sinoć u Jelkovcu dozvolio iznenađenje, rukometaši Sesveta odigrali najbolje što mogu ovog trenutka

Foto: Borko Samec/Sesvete danas, arhivska fotografija

U posljednjem susretu 9. kola paket24 Premijer lige – Lige za prvaka Nexe je pobijedilo Sesvete 22:32 (13:16) i tako ostalo u utrci za naslov prvaka s PPD Zagrebom.



Gosti su jako dobro otvorili susret. I već nakon osam minuta imali prednost od tri pogotka (1:4).


Domaćinu je trebalo još toliko minuta da uhvati pravi ritam i približi se favoriziranom sastavu Iz Našica. U 16. minuti tako je na semaforu rezultat 7:8. Ali sastav Branka Tamšea brzo nakon toga vraća se u igri s početka susreta i uspijeva ponovno pobjeći na četiri pogotka razlike (9:13). Sesvećani su do predaha uspjeli smanjiti tu prednost za  samo jedan pogodak i sačuvati nadu za nastavak.


Sesvete su dobro krenule u drugo poluvrijeme. Nakon pet minuta igre došli su na minus dva (16:8), ali Nexe je nakon toga serijom od tri pogotka za redom brzo primirilo njihove narasle ambicije i pobjeglo na plus pet (16:21). Neizvjesnost u konačni ishod potrajala je još deset minuta jer Sesvete se nije predavalo. U 47. minuti tako su bili na minus tri (20:23). 


Nexe je strpljivo čekalo svoj trenutak. Nije žurilo. Znali su da iskustvo i kvalitetnija rotacija moraju kad-tad doći do izražaja. I to se dogodilo od 47. do 53. minute kada su postigli pet pogodaka u nizu i riješili pitanje pobjednika. Sesvećani su u posljednjih 13 minuta postigli samo dva pogotka i na kraju doživjeli uvjerljiv poraz 22:32. S 5 pogodaka Nikola Jelovčić bio je najbolji u domaćim redovima. 


Sesvete: Filip Perić (4), Stipe Purić (3); Aleksandar Čaprić, Darko Krndelj, Josip Topić, Nikola Jelovčić 5, Zlatko Raužan 3, Ivan Dumenčić 3 (2), Filip Turčić 2, Patrik Hršak 2, Mislav Šuker, Mario Zakić 2, Davor Gavrić 3, David Štrković 1, Nikola Finek 1 i Leon LUkačec

Trener Silvio Ivandija




Vezane vijesti
Ažurirano: 17.4.2024. 9:04:48

Create Account