Novi međunarodni susret rukometaša Sesveta, u nedjelju u Jekovec dolazi Besa Famgas

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 3.12.2022. 12:08:04
Novi međunarodni susret rukometaša Sesveta, u nedjelju u Jekovec dolazi Besa Famgas

Foto: Plakat

Kosovski prvak momčad je dugogodišnjeg staža u europskim kupovima s međunarodno sastavljenom ekipom.



U 3. kolu EHF Europskog kupa rukometaši Sesveta igraju protiv prvaka Kosova i dugogodišnjeg sudionika europskih natjecanja momčadi Besa Famgasa. Iako Kosovo nije poznato po rukometu, ne bi nas trebala zavarati činjenica da dolazi njihov prvak, inače momčad u kojoj igraju i stranci. 


Nadajmo se da nitko neće pasti u zamku podcjenjivanja, jer realno prema nekim podacima "na papiru", radi se o momčadi koja bi trebala biti jača od Sesveta. Već duže od 15 godina konstantno igraju europske kupove imaju strašno mnogo iskustva, imaju nekoliko stranaca u svom sastavu, a vodi ih Hrvat. Ipak nadajmo se da će Sesvećani, ako pruže svoje najbolje izdanje, moći preskočiti još jednu prepreku. Stoga nadajmo se da će ove nedjelje od 19 sati tribine sportske dvorane Jelkovec biti popunjene do posljednjeg mjesta.


Izjava, Silvio Ivandija, trener MRK Sesvete:

O protivniku znamo da igraju 6-0 obranu, također znamo da je to jedna vrlo jaka momčad jer od 2006. godine igraju stalno u europskim kupovima tako da nas ne treba iznenaditi njihova snaga. Obzirom da je nama ovo druga godina europskih kupova sigurno je da su daleko iskusnija momčad od nas na toj razini natjecanja, a također skloni su kupovanju igrača i u tjednu pred utakmicu, tako da ne bi bilo čudno da ovih dana dovedu još nekoga za pojačanje. Dobio sam informacije da su u potrazi za još dva igrača, no već sada imaju vrlo snažnu ekipu kojoj je na klupi Nikola Prce, bivši naš hrvatski igrač i trener, a sad je preuzeo i kosovskog prvaka. Igra i pivotmen Majić također iz Hrvatske, doveli su i jednog desnog vanjskog Španjolca koji izvrsno igra, a imaju i nekoliko stvarno dobrih igrača s Kosova, tako da se radi o jednoj vrlo snažnoj momčadi. 

Dakle očekuje nas teška utakmica protiv momčadi s dugogodišnjim europskim iskustvom, ovo je treće kolo, ispali su oni najslabiji i nama bi bio fantastični uspjeh proći još i ovu prepreku. Nadam se da će Sesvećani prepoznati važnost ove utakmice i doći nas podržati u velikom broju.



Vezane vijesti
Ažurirano: 16.4.2024. 8:35:46

Create Account