Ogromna pobjeda Sesveta protiv Poreča za potvrdu trećeg mjesta prvenstva

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 10.5.2023. 21:12:42
Ogromna pobjeda Sesveta protiv Poreča za potvrdu trećeg mjesta prvenstva

Foto: Borko Samec/Sesvete danas

Kada Poreč, četvrta momčad lige koja ti želi uzeti pred nosom treće mjesto izgubi s 15 razlike, onda je posve jasno da je na kraju sezone MRK Sesvete ipak za klasu bolji. Na kraju MRK Sesvete - RK Poreč 33:18 (18:10).



Iako su Sesvete na kraju ligaškog dijela natjecanja od Poreča bile bolje za 4 boda, odnosno pobijedile su u obje međusobne utakmice, morali su još igrati za potvrdu tog mjesta u takozvanom doigravanju koje se igra na 6 osvojenih bodova. Obzirom da su Sesvete već imale 4 boda, bila je potrebna još jedna pobjeda i ona je ostvarena i to na veličanstven način.


Prvih desetak minuta, bilo je gotovo u potpunosti izjednačeno. Igralo se pogodak za pogodak (5:5). Onda domaćin uspijeva povezati čak četiri pogotka u nizu i prvi put stvara osjetniju prednost (9:5). Poreč je već u tim trenucima počeo pokazivati znake slabosti. A Sesvete su, bez obzira na mladost sve to znale iskoristiti i uskoro je s novom serijom od 4:0, podiglo svoju prednost na plus sedam (14:7). Do kraja prvog dijela, ona je još malo porasla (18:10) i praktički je pitanje pobjednika bilo riješeno.


Budući da su Sesvećani u drugo poluvrijeme ušli kao da je 0:0 i napravili seriju od osam pogodaka, a pri tome su primili samo jedan, ostalo je pitanje kolika će na kraju biti ukupna razlike. U tim trenucima, a riječ je o 46. minut, bilo je 15 razlike. Tako je bilo i na kraju. Završilo je dakle s 33:18. Čak 12 igrača domaćeg sastava našlo se među strijelcima. Kako su svi igrači i podijelili minutažu, tako su po četiri pogotka postigla trojica – Aleksandar Čaprić, Ivan Dumenčić i Davor Gavrić.


Unatoč sredini tjedna sesvetski rukometaši imali su podršku najvatrenijih navijača s kojima su i proslavili osvajanje trećeg mjesta.


Proglašenje je bilo odmah nakon utakmice. Povjerenik za natjecanje Hrvatskog rukometnog saveza  Ante Ančić igračima i članovima stručnog stožera, te menadžeru kluba Igoru Voriju kao i predsjedniku Josipu Ćurkoviću oko vrata je objesio brončane medalje, a kapetanu Mislavu Šukeru uručio je pehar za osvojeno treće mjesto u hrvatskom elitnom rukometnom rangu.


Sesvete: Filip Perić (7), Stipe Purić (3); Aleksandar Čaprić 4, Darko Krndelj, Josip Topić 3, Zlatko Raužan, Luka Pehar 1, Ivan Dumenčić 4 (2), Josip Tomić 3 (2), Filip Turčić 1, Patrik Hršak 4, Mislav Šuker 3, Davor Gavrić 4, David Štrković 3, Nikola Finek 1 i Leon Lukačec 3

Trener: Silvio Ivandija



Izjave:

Silvio Ivandija, trener MRK Sesvete

Evo, sada možemo reći da je naša sreća potpuna, jer smo došli do cilja, a to je plasman u europsko natjecanje. Uspjeli smo zadržati ovu formu u Našicama, dobili smo nakon toga i Dubravu u gostima i sada stvarno uvjerljivo i Poreč. Vidi se da Branimir Šola i ja radimo jedan dobar posao i da naša momčad pred kraj prvenstva ne pada, nego, dapače, raste. Tako je bilo i prošle sezone, tako je i ove. Stoga se nadam da ćemo uspjeti pružiti dostojan otpor Zagrebu u polufinalu kupa i pokušati napraviti što više možemo. Evo, kažem naš potpuni cilj je već sada ispunjen, došli smo i u završnicu kupa i pokušat ćemo i tamo iznenaditi.


Želio bih još čestitati Poreču na fer i sportskoj borbi, a osobito mojim dečkima. Kasnije smo igrali i s mladima i vidjelo se da imamo tu sinergiju druge i prve ekipe. Preko tjedna se priključuju neki od tih mlađih igrača, jer nam uvijek netko izostane kao i ovaj put Nikola Jelovčić radi ozljede onda nam uskoče mladi Pehar ili Tomić i drugi tako da imamo jedan sustav rada koji daje rezultate i ne vidi se izostanak niti jednog igrača. Nadam se da ćemo tako nastaviti i u narednoj sezoni.


Mislav Šuker, kapetan MRK Sesvete

Prije početka ove sezone imali smo cilj ponoviti prošlu sezonu, pa smo tako i prije ove utakmice imali cilj uzeti to treće mjesto. Unatoč nekim ozljedama mislim da smo uspjeli fokusirati ekipu i zasluženo smo osvojili treće mjesto. Bez obzira što smo imali dvije pobjede nad Porečom i zalihu od 4 boda maksimalno smo se fokusirali na ovu utakmicu. Znali smo da nam je Poreč najveća prijetnja u borbi za to treće mjesto. Mislim da smo u utakmici pokazali jednu profesionalnost i kao što se vidi po rezultatu maksimalno shvatili važnost utakmice što se na kraju pokazalo ispravnim putem. 


Pred nama je još završnica. U četvrtfinalu smo ostvarili još jedan podvig, još jedan uspjeh u nizu uspjeha u ovoj sezoni, te smo pokazali da se možemo nositi i sa Zagrebom i s Nexeom. Vjerujem da tako možemo i u polufinalnoj utakmici koju igramo upravo protiv Zagreba. Maksimalno ćemo se pripremiti, dati sve od sebe i opet tražiti svoju priliku za novo iznenađenje, još jedno, možda i najveće u ovoj sezoni. 

 


Video: Sesvete danas

Vezane vijesti
Ažurirano: 22.4.2024. 8:00:50

Create Account