Pobjeda Sesveta u Osijeku za plasman u Final Four Hrvatskog rukometnog kupa

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 7.4.2022. 12:30:35
Pobjeda Sesveta u Osijeku za plasman u Final Four Hrvatskog rukometnog kupa

Foto: Sesvete danas, fotoarhiva: na fotografiji Patrki Hršak (lijevo) i Ivan Dumenčić, u pozadini vratar Filip Perić

U dramatičnoj utakmici rukometaši Sesveta su na gostovanju u Osijeku pobijedili domaćina s 25:26 (16:13).



Najbolja momčad Prve lige koja naredne sezone ulazi u Premijer ligu, Osijek, zadala je velike glavobolje rukometašima Sesveta, te ih nagnala da izvuku najbolje od sebe, kako bi u konačnici pobijedili.  Znalo se da će biti napeto i teško, a više od tisuću ljudi na tribinama dalo je dodatni pogon domaćinima koji su igrali euforično s punim gasom.


Na početku minimalno vodstvo gostiju, pa potom uglavnom vodi domaći s po jednim pogotkom, da bi u drugom dijelu prvog poluvremena na kratko ponovo poveli Sesvećani, a igrači Osijeka sustigli su to i odigrali maestralnu završnicu prvog dijela i na odmor se otišlo s +3 za Osijek.


U nastavku domaći igrači održavaju 2 - 3 pogotka razlike sve do desetak minuta prije kraja, kada konačno iskusnija momčad Sesveta manje griješi od budućih Premijeraša, sustiže vodstvo, pet minuta prije kraja prelaze u vodstvo 25:24, potom promašujemo zicer, domaći kažnjavaju i poravnavaju rezultat, trener Ivandija uzima minutu odmora, a u posljednjim sekundama mladi Patrik Hršak puca izvana, postiže svoj jedini pogodak na utakmici, ali zlata vrijedan i Sesvećani počinju sa slavljem. Ponovo je izboren Final Four koji će se igrati u Poreču od 12. – 15. svibnja ove godine.


Bila je to treća teška utakmica za Sesvete u 10 dana, vidio se umor, ali i kombinacija iskustva i mladosti koja je u konačnici donijela prevagu. 


Najefikasniji kod Sesveta bio je Ivan Dumenčić sa 7 pogodaka i ponovo izvrsna predstava na golu Filipa Perića koji je osim 11 obrana postigao i dva pogotka. 


Već ove nedjelje ponovo se igra u Jelkovcu kad na prvenstveni megdan dolazi Varaždin.


Sesvete: Filip Perić 11, 2 pogotka, Stipe Purić 3; Aleksandar Čaprić, Darko Krndelj 6, Josip Topić, Zlatko Raužan, Danijel Papić, Leon Strbad 1, Ivan Dumenčić 7 (1), Krešimir Krešić 1, Mislav Šuker 1, Davor Gavrić 5, Fran Zovak, David Štrković 1, Patrik Hršak 1 i Nikola Finek 1

Trener: Silvio Ivandija




Vezane vijesti
Ažurirano: 22.4.2024. 8:00:50

Create Account