Povijesnu rukometnu utakmicu u Sesvetama najavljuju Ivandija, Vori i Dumenčić

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 16.3.2023. 15:47:32
Povijesnu rukometnu utakmicu u Sesvetama najavljuju Ivandija, Vori i Dumenčić

Foto: Borko Samec/Sesvete danas

U nedjelju se igra četvrtfinalna utakmica EHF Europskog kupa u kojoj Sesvete dočekuju norveški Naerbo.




Povodom europske utakmice koja se igra u nedjelju, 19. ožujka, danas je u prostorijama kluba održana konferencija za novinare na kojoj su govorili glavni menadžer kluba Igor Vori, trener Silvio Ivandija i najiskusniji igrač Sesveta Ivan Dumenčić.


Trener Ivandija rekao je da je cijeli tjedan norveški tim u fokusu analiza i priprema za tu utakmicu, te pohvalio suparnike.

"Očekuje nas vrlo izazovan protivnik koji je ujedno i prošlogodišnji osvajač ovog kupa. Ove godine nemaju još niti jedan poraz odnosno svih 8 pobjeda, a jučer su porazili i rivala iz njihovog nacionalnog prvenstva, Runar koji je također sudionik ovog kupa. Očekuje nas jedan izuzetno kvalitetan protivnik koji igra taj tipični brzi skandinavski rukomet. Mi smo do sad pružali dobar otpor i puno jačim protivnicima od sebe, imamo vrlo pozitivan skor i čestitam ekipi na tome. U ovu će utakmicu Norvežani sigurno ući maksimalno fokusirani, a na nama je da damo svoj maksimum i da se predstavimo u najboljem svjetlu", izjavio je Ivandija.


Najiskusniji prvotimac Sesveta Ivan Dumenčić pridodao je da je najveća snaga protivnika u njihovom vrataru Dancu Kristijansenu, izvan serijskom golmanu koji se već dokazao u niz velikih utakmica. "Protivnici nemaju neku izrazitu zvijezdu koja sama rješava utakmicu, nego ih krasi nevjerojatna uigranost i borbenost, te iznimna brzina. Na nama je da se prilagodimo na njih, ali i na njima je da se prilagode na naš rukomet. Oni su strašna ekipa, ali imamo i mi svoju kvalitetu i vjerujem da ćemo se  u nedjelju pred svojom publikom pokazati u najboljem svjetlu, rekao je Dumenčić.


Menadžer kluba Igor Vori naglasio je da se radi o povijesnoj utakmici sesvetskog rukometa. "Od 2015. godine od kad je krenuo uzlet ovog  kluba svakim je danom vidljiv napredak: Svi u klubu od igrača, trenera tehničkog i pratećeg osoblja, vodstva kluba do prijatelja i sponzora, svi u klubu nastojimo biti bolji i to nas je na kraju dovelo do toga da u nedjelju imamo priliku ispisati povijest u rukometnom prazniku za Sesvete", izjavio je na presici Vori.


Uslijedila su mnoga pitanja novinara o raznim detaljima ekipe na koja su Vori, Ivandija i Dumenčić spremno odgovarali, a na kraju je voditelj presice i trener druge momčadi Sesveta Josip Cvetković pozvao sve Sesvećane i sve navijače kluba na utakmicu koja se igra u nedjelju, 19. ožujka od 19 sati u sportskoj dvorani Jelkovec.



Vezane vijesti
Ažurirano: 16.4.2024. 8:35:46

Create Account