PPD Zagreb (očekivano) na Trešnjevki pobijedio Sesvete

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 16.4.2023. 10:37:05
PPD Zagreb (očekivano)  na Trešnjevki pobijedio Sesvete

Foto: Sesvete danas, Borko Samec/arhivska fotografija

U 8. kolu Lige za prvaka Paket 24 Premijer lige u "Kutiji šibica" jučer je PPD Zagreb pobijedio Sesvete s 35:25 (17:12).



Rutinska i mogli bismo reći očekivana pobjeda najbogatijeg hrvatskog kluba s našim najvećim rukometnim zvijezdama. Europski ligaš PPD Zagreb od početka je krenuo silovito želeći odmah pokazati tko je gazda na terenu, no, Sesvećani su ponovo očekivano pružili vrlo jak otpor. Posebice u prvom poluvremenu kad su se držali na uglavnom minus dva u jednom trenutku stigli i na minus jedan, no pred kraj poluvremena Slavko Goluža nije dozvolio gostima približavanje, zatražio od svojih igrača maksimalan mogući angažman što su oni i ostvarili, te na odmor otišli s +5, 17:12.


U nastavku u jednom periodu rade niz od četiri, pa zatim od tri pogotka  i Sesvećani nisu više imali niti dovoljno snage i koncentracije za moguće smanjenje minusa na semaforu. No, konačnih minus 10 - 35:25, nije tragedija od momčadi kao što je PPD Zagreb, a koji je, trebamo podvući, protiv Sesveta igrao vrlo motivirano, dokazujući time da ih smatraju potencijalno opasnim protivnikom. 


Ovo je naravno bilo još jedno dobro rukometno iskustvo za  naše rukometaše koje neradne nedjelje očekuje još jedna vrlo teška utakmica na domaćem terenu protiv druge hrvatske momčadi Nexe iz Našica. Sesvete su već ranije zacementirale svoje treće mjesto u ovoj sezoni.


U sastavu Sesveta najefikasniji su bili Raužan i Dumenčić s po 4 pogotka.


Sesvete: Filip Perić (4), Stipe Purić (3); Aleksandar Čaprić 3, Darko Krndelj, Josi Topić 3, Nikola Jelovčić 3, Zlatko Raužan 4, Ivan Dumenčić 4 (2), Daniel Vusić 2, Filip Turčić, Patrik Hršak, Mislav Šuker, Davor Gavrić 2, David Štrković 2, Nikola Finek 2 i Leon Lukačec

Trener: Silvio Ivandija




Vezane vijesti
Ažurirano: 22.4.2024. 8:00:50

Create Account