Rukometaši Sesveta drugu godinu za redom igrali na Final fouru, izgubili od Nexea

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 14.5.2022. 11:55:48
Rukometaši Sesveta drugu godinu za redom igrali na Final fouru, izgubili od Nexea

Foto: MRK Sesvete

U polufinalu Hrvatskog rukometnog kupa u Poreču Nexe - Sesvete 29:23 (15:9).



Drugu godinu za redom MRK Sesvete igrao je završnicu Kupa Hrvatske čime je potvrdio da spada u vrh hrvatskog rukometa. Polufinalna utakmica odigrana u Poreču ponudila je susret s momčadi Nexe, koju su Sesvećani nedavno u Sesvetama iznenadili, za što su se prije koji tjedan Našičani teško osvetili, ali u jučerašnjoj utakmici na terenu ipak nije bilo takve razlike.


Potpuno je jasno da je europski Nexe momčad klasu više od Sesveta, međutim, Sesvete su pružile vrlo žestok otpor tako da je na kraju rezultat iznosio  29:23. Posebno je momčad Silvija Ivandije razigrano i ravnopravno igrala u drugom poluvremenu u kojem je ostvaren identičan omjer pogodaka 14:14. 


U finalu završnice ipak očekivano će igrati dvije najbolje hrvatske momčadi, neprikosnoveni vladar hrvatskog rukometa Zagreb i Nexe. 


Na kraju treba čestitati našim igračima, treneru i vodstvu momčadi, te cjelokupnom vodstvu kluba na još jednoj uspješnoj sezoni koja je pokazala da su Sesvete vrh hrvatskog rukometa. 


No, tu natjecanju još nije kraj. Očekuje nas završnica prvenstva Hrvatske gdje Sesvete brane treće mjesto. U potpuno neshvatljivom sustavu natjecanja Hrvatski rukometni savez je odredio da momčad koja je već osvojila treće mjesto u prvenstvu, mora još to mjesto potvrditi ili ga izgubiti razigravanjem. Kao trećeplasirane, Sesvete imaju tri boda, a  četvrta Gorica jedan bod. Igra se do 6 osvojenih bodova, dakle pobjeda u prvom susretu Sesvetama označava i definitivno osvajanje trećeg mjesta.


Što se tiče jučerašnje utakmice najefikasniji bili su Darko Krndelj s 5, te Davor Gavrić i Patrik Hršak s po 4 pogodaka.



Sesvete: Filip Perić 5 obrana i 1 pogodak, Stipe Purić 2 obr; Aleksandar Čaprić, Darko Krndelj 5 (1), Josip Topić 1, Leon Strbad, Ivan Dumenčić 1 (1), Danijel Papić 2, Krešimir Krešić 2, Zlatko Raužan, Mislav Šuker 1, Davor Gavrić 4, Fran Zovak 1, David Štrković 1 Patrik Hršak 4 i Nikola Finek

Trener: Silvio Ivandija


Vezane vijesti
Ažurirano: 22.4.2024. 8:00:50

Create Account