Rukometaši Sesveta u nedjelju igraju osminu finala EHF kupa u gostima kod ekipe Junior Fasano

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 10.2.2023. 12:05:32
Rukometaši Sesveta u nedjelju igraju osminu finala EHF kupa u gostima kod ekipe Junior Fasano

Foto: Plakat/Fasano

U talijanskoj momčadi Junior Fasano koja gaji brz europski rukomet igraju četiri stranca koji će biti glavna opasnost.




Pauza odnosno odmor sesvetskim je rukometašima završio već početkom ove godine kad su počele pripreme za  natjecanje u Ligi za prvaka, ali i u EHF kupu u kojem ove nedjelje, 12. veljače sesvetski rukometaši igraju osminu finala EHF-a protiv talijanske momčadi Junior Fasana. 


Radi se o kvalitetnoj momčadi koja se natječe u Seriji A talijanskog rukometa, a proteklog su vikenda igrali finale talijanskog rukometnog kupa gdje su od izvrsne momčadi Bressaone izgubili s jednim pogotkom razlike. 


"Junior Fasano  igra brz moderan rukomet uz puno trčanja, pa iako dolazi iz zemlje koja nije najznačajnija na europskoj rukometnoj karti radi se o vrlo kvalitetnoj momčadi koja u svom sastavu ima četiri jako dobra stranca, a sam podatak da su došli do osmine finala dovoljno govori o kvaliteti te ekipe", govori nam Silvio Ivandija upozoravajući da će njegova momčad trebati biti na oprezu u tom dijelu.


"Nositelji igre su im dva Šveđana, Erik Östling 190 cm visok i 110 kg težak pivot i Albin Järlstam, srednji vanjski, a značajni suport daju Bosanac Željko Bahtijarević i Makedonac Dario Petrovski. No, imamo i mi svoje prednosti, pa je po meni utakmica potpuno otvorena", zaključuje Ivandija.


Sjedište kluba Junior Fasano je grad Fasano na talijanskom jugu, na obali Jadranskog mora između Barija i Brindisija, s kilometarskim plažama koje zacijelo našim rukometašima ovog trenutka neće biti privlačne. 


Na put naš klub kreće u subotu ujutro avionom do Napulja odakle autobusom prema pokrajini Brindisi gdje je smješten gradić Fasano. Utakmica se igra u nedjelju od 19 sati, a uzvrat je narednu nedjelju, 19. veljače također u 19 sati u sportskoj dvorani Jelkovec.



Vezane vijesti
Ažurirano: 16.4.2024. 8:35:46

Create Account