Rukometašice Sesveta na svom parketu izgubile susret protiv Osijeka u posljednjih 10 minuta

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 27.11.2022. 10:40:50
Rukometašice Sesveta na svom parketu izgubile susret protiv Osijeka u posljednjih 10 minuta

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

U 7. kolu 1. HRL-a za žene u Sesvetama RK Sesvete Agroproteinka - ŽRK Osijek 26:29 (16:12).


Ženskoj rukometnoj ekipi Sesveta u ovoj sezoni ne ide dobro. Preko ljetne pauze ostale su bez nekoliko izvrsnih igračica koje su sreću potražile u većim klubovima, neke i u inozemstvu, s unosnijim ugovorima, a sadašnja prva postava uglavnom se oslanja na juniorski uzrast. Naravno da u takvom odnosu snaga u prvenstvu su malo zakinute. Ovaj klub dugogodišnjeg prvoligaškog statusa trenutačno je u teškoj poziciji u donjem dijelu tablice sa samo 4 boda iz 7 utakmica, pa pomalo prijeti i opstanak u ligi. Međutim, takva je situacija bila i lani, pa se klub u nastavku prvenstva kasnije vrlo dobro pozicionirao. 


U ovoj utakmici koju su naše rukometašice veći dio vodile, na poluvremenu je bilo 4 razlike, do izražaja je došlo neiskustvo i manjak snage. Iskusne Osječanke nisu propustile priliku i u zadnjih 10 minuta uspjele izjednačiti i u konačnici povesti što domaće više nisu uspijevale sustići.


Prvo ime domaće ekipe po golovima bila je Lana Jurina s postignutih 8 pogodaka.  U narednom kolu Sesvećanke odlaze na teško gostovanje u susjedstvo treće pozicioniranoj ekipi Dugog Sela.


Sesvete: Veronika Mamić (17), Lucija Rezo; Tina Wurt 2, Kala Kosovac 5, Mihaela Bešen 2, Petra Krezo 1, Magdalena Jaković Miloš 1, Lucija Krezo 1, Nika Gavrilović 3 (1), Sara Jukić 1, Lana Jurina 8 (4) i Katja Hunjadi

Trener: Miran Ognjenović





Vezane vijesti
Ažurirano: 17.3.2024. 11:33:29

Create Account