Rukometašice Sesveta putujući na utakmicu doživjele prometnu nesreću i potom pobijedile Umag

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 21.5.2023. 11:37:00
Rukometašice Sesveta putujući na utakmicu doživjele prometnu nesreću i potom pobijedile Umag

Foto: Borko Samec/Sesvete danas, arhivska fotografija

Proteklog je vikenda odigrano posljednje kolo 1. HRL-a za žene, nakon doživjele prometne nesreće, rukometašice Sesveta smogle su snage i pobijedile u gostima Umag s 37:38 (19:16).



Rukometašice Sesveta doživjele su šok s prometnom nesrećom dok su putovale prema Umagu u kojoj je, srećom, lakše ozlijeđen jedino njihov vozač autobusa I svaki im čast, skupile su snagu i ipak odigrale susret protiv Umaga. Domaći sastav se već odavno oprostio od elitnog razreda, ali želja da se od svojih navijača i lige oproste pobjedom ni jednog trenutka nije nestala. Prvi dio su odigrale u jednom dahu. I dobile ga s tri razlike (19:16).


Ali sužena mogućnost promjena, jer opet su imale samo 9 igračica u polju, morala je doći na naplatu u nastavku. Sesvete su bez obzira na mladost strpljivo čekale svoje minute jer su bile svjesne da će one doći. Nakon samo četiri minute drugog dijela, uspjele su doći do izjednačenja (20:20), a odmah zatim i vodstva. I nisu ga ispustile do kraja. Doduše Umag je u 47. minuti stigao do izjednačenja 29:29. I ozbiljno prijetio. Stoga je trener Nikola Škorić pozvao minutu predaha i uspio primiriti svoju ekipu te je na kraju dovesti do minimalne pobjede (37:38). 


Posljednjih osam minuta igralo se pogodak za pogodak. Nevjerojatnih 17 pogodaka za Umag dala je Ana Jajčević. Kod gošći najbolja Lucija Krezo s 10, dok je Nika Gavrilović postigla je 8 pogodaka.


Sesvećanke su na kraju došle do 9 mjesto radi boljeg međusobnog omjera s Osijekom koji ima isti broj bodova. Kako je izgledalo na početku prvenstva kad su se mnogi pobojali za opstanak u ligi, na kraju unatoč mladosti (veći dio ekipe čine kadetkinje i juniorke) ipak vrlo pristojan završetak obzirom na uvjete. 


Sesvete; Veronika Mamić, Lucija Rezo (6), Lea Zetović (8); Tina Würth, Magali Lujić 2, Mihaela Bešen 6, Magdalena Janković Miloš 3, Lucija Krezo 10, Nika Gavrilović 8, Lara Zovko 1, Sara Jukić 2, Lana Jurina 6 (4) i Katja Hunjadi

Trener: Nikola Škorić





Vezane vijesti
Ažurirano: 22.4.2024. 9:06:51

Create Account