Sesvećani nisu uspjeli iznenaditi snažnu poljsku momčad Azoty

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 5.9.2021. 10:00:15
Sesvećani nisu uspjeli iznenaditi snažnu poljsku momčad Azoty

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

1. kolu kvalifikacija EHF-a Sesvete na domaćem terenu ove subotnje večeri u Jelkovcu nisu uspjele parirati daleko snažnijim protivnicima, poljskoj momčadi Azoty Pulawy, konačni rezultat: 25:37 (11:20).



U 1. kolu kvalifikacija EHF kupa Sesvete su pružile najveći otpor koliko su mogle daleko snažnijim protivnicima, te časno izgubile povijesnu utakmicu s 25:37, poluvrijeme 11:20.


U cijeloj toj priči tri su vrlo dobre i pozitivne činjenice:


1. Ispisana je povijest sesvetskog rukometa  odigrana je prva službena međunarodna utakmica u Sesvetama

2. Nakon gotovo pa godinu dana rukomet se vratio u sportsku dvoranu Jelkovec

3. U dvoranu i na utakmice konačno su se vratili gledatelji, doduše samo oni s covid potvrdama


Iako se unaprijed znalo (to se u sportu inače tako ne smije govoriti), da prejaka ekipa s mnogim iskusnim reprezentativcima iz Poljske i drugih država jednostavno ne smije izgubiti od klinaca iz Sesveta koji su u prosjeku šest i pol godina mlađi, mnogi od njih još kadeti, od internacionalnih profesionalaca, naši momci su u susret ušli hrabro i požrtvovano, što se najbolje vidjelo u bacanju po parketu za loptom, u obrani koja je dobila više isključena od Poljaka, no to nije ujedno značilo da je bolja od protivničkih napadača. Jednostavno, srce nekad nije dovoljno, potrebna je tehnika i uigranost, što će nakon ovog iskustva i budućih utakmica nacionalne lige zasigurno doći.


Sve u svemu bila je to lijepa sportska večer u kojoj su nazočni ljubitelji rukometa mogli uživati.


Najefikasniji i čini se ovog trenutka najspremniji Sesvećan bio je Danijel Vusić s 5 pogodaka, a 4 je dodao Darko Krndelj.


Već naredne subote počinje nacionalno prvenstvo Premijer lige u kojem rukometaši Sesveta u 1. kolu gostuju u Rijeci kod Zameta.


Sesvete: Filip Perić, Stipe Purić; Luka Baković, Darko Krndelj 4, Josip Topić, Zlatko Raužan 2, Eugen Josip Žaja 1, Danijel Papić, Ivan Dumenčić, Danijel Vusić 5, Jakov Neralić 2, Mislav Šuker 2, Davor Gavrić 1, Patrik Hršak 2 i Nikola Finek 2


Trener: Silvio Ivandija


Video: Sesvete danas

Vezane vijesti
Ažurirano: 17.4.2024. 9:04:48

Create Account