Sesvećani poslali Dabrove natrag u Varaždin s +14 u njihovoj mreži

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 11.4.2022. 9:35:37
Sesvećani poslali Dabrove natrag u Varaždin s +14 u njihovoj mreži

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

U 7. kolu Lige za prvaka u nedjelju navečer MRK Sesvete -  GRK Varaždin 1930 38:24 (18:17).



S nevjerojanih 14 pogodaka razlike u korist domaćina završila je sinoćnja utakmica između Sesveta i Varaždina u sportskoj dvorani Jelkovec. Bila je to utakmica 7. kola Lige za prvaka u kojoj je u prvom poluvremenu izgledalo da će do kraja to biti jedna teška i žestoka utakmica, jer nisu bez razloga Varaždinci članovi Lige za prvaka. Na odmor se otišlo s plus jedan za domaće - 18-17. 


No, u nastavku jedna potpuno druga, svemirska momčad Sesveta koja je odigrala savršenu obranu i dozvolila protivnicima postizanje samo 7 pogodaka, istovremeno zabivši 20. Svih 30 minuta na terenu je postojala samo jedna momčad, Sesveta. 


I sve se to dogodilo unatoč tome što što Sesvetama nedostaju Vusić - ključni vanjski igrač, te izvrsni Finek i Štrković koji su se ozlijedili na treningu zbog čega nisu mogli nastupiti. Eto i to je slika koliko žestoko i žustro idu naši rukometaši na običnom treningu, pa je valjda jasno da niti u utakmici ne mogu drugačije. Osim toga, na klupi nije sjedio sesvetski strateg, glavni trener Silvio Ivandija koji je radi hitne operacije morao propustiti ovu utakmicu, ali maestralno su ga zamijenili tehniko Branimir Šola koji je utakmicu i vodio, te Josip Cvetković, koji je formalno mijenjao Ivandiju.


Najefikasniji u redovima Sesveta bio je Josip Topić s 8 postignutih pogodaka, a ponovo izvrni na golu oba sesvetska vratara, Filip Perić s 10 i Stipe Purić s 4 obrane. Cjelokupna momčad odigrala je kao u transu, no ipak spomenimo, uobičajeno izvrsnog, ali i najiskusnijeg Ivana Dumenčića koji je osim 7 pogodaka imao niz asistencija i organizirao igru, isto kao i Davor Gavrić, organizator igre s najviše asistencija i prema statistici bio bi MVP utakmice.  Šola je u vatru bacio i sesvetsku omladinu koja je izvrsno reagirala, pa je tako Fran Zovak postigao čak 6 pogodaka, a odlični su bili i Čaprić, već uobičajeno Hršak i Tin Baković.


Svakako na kraju treba spomenuti i fantastičnu sesvetsku publiku koja je napunila dvoranu u Jelkovcu i snažno dala podršku našim rukometašima.


Izjave nakon utakmice:


Branimir Šola - tehniko MRK Sesvete

Drago mi je da su dečki ovako dobro reagirali. Nije bilo lako pokrenuti ekipu. Imali smo tri teške utakmice za redom u 8 dana. Imali smo jako tešku utakmicu u kupu prije četiri dana. Nakon nje doznali smo da je glavni trener Silvio Ivandija danas pozvan na operaciju, a još k tome u petak na treningu smo izgubili dva važna igrača (Fineka i Štrkovića), jedan je polomio nos, drugi razbio arkadu, zbog čega nisu mogli biti tu s nama, tako da nam nije bilo lako. Bio nam je znatno smanjen roster, ali uspjeli smo se posložiti. U drugom poluvremenu primiti samo 7 golova to mogu čestitati svim igračima. Josip Topić je dao danas izjavu jer je u manjoj minutaži, a danas je odigrao fenomenalnu utakmicu kvalitetno u obrani, izvrsno u napadu zbog čega ga posebno želim pohvaliti. 


Ipak svi su za pohvalu, znali smo da ćemo imati podršku golmana, trebali smo se samo malo posložiti i na kraju to smo i uspjeli. Mislim da je i publika koja je došla u velikom broju mogla uživati u dobrom rukometu, a na kraju, krajeva imali smo i jako dobrih poteza.


Josip Topić, igrač MRK Sesvete

Na početku bilo je teško, znali smo da je Varaždin od kada je trener Mišković došao to sada druga ekipa, plus vratio im se i možda ponajbolji igrač Vujović, tako da teška utakmica u prvom poluvremenu, ali evo na kraju svi igrači su dali svoj doprinos i zato je tako veliki rezultat na semaforu. 


Pa, danas sam ja bio najefikasniji, sutra netko drugi, išla je lopta na mene, bio mi je dobar dan, nadam se da će ih biti još, nisam igrao zadnjih par utakmica, pa moglo bi se reći da sam ovu odradio na svježinu. 


Zadnjih dvije utakmice, a osobito danas bile su pune tribine, zadnje vrijeme kako igramo nedjeljom pokazalo se tda je to pun pogodak, tribine su ispunjene, drago nam je da imamo podršku navijača i nadam se da će i u ostalim utakmicama odazvati se veliki broj Sesvećana.



Sesvete: Filip Perić 10, Stipe Purić 4; Aleksandar Čaprić 2, Darko Krndelj 1 (1), Josip Topić 8, Zlatko Raužan, Danijel Papić, Tin Baković, Leon Strbad, Ivan Dumenčić 7 (2), Krešimir Krešić 6, Mislav Šuker 1, Davor Gavrić 4, Fran Zovak 6 i Patrik Hršak 3


Trener: Josip Cvetković




Video: Sesvete danas

Vezane vijesti
Ažurirano: 17.4.2024. 9:04:48

Create Account