Sesvete preko Splita do novog slavlja

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 19.11.2017. 14:29:56
Sesvete preko Splita do novog slavlja

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

U 9. kolu 1. HRL za žene rukometašice Sesveta nastavile su niz pobjeda, a najnoviji ulov bila je do jučer četvrta ekipa lige Split 2010. Mlada sesvetska ekipa čini se da se dobro konsolidirala i da će igrati značajnu ulogu u hrvatskoj ženskoj prvoj ligi. Sinoć u gimnazijskoj sportskoj dvorani: RK Sesvete Agroproteinka – ŽRK Split 2010 24:22 (10:10)


Sesvete su nastavile pozitivan niz u Prvoj ligi pa su u devetom kolu uzele bodove i Splitu koji se nalazio ispred njih na tablici. Krenulo je izjednačeno, ali su Splićanke bile raspoloženije u samom startu pa su preko Nine Cvitanović i Ivone Stilinović pobjegle na +3 (5:2). Djevojke Vladimira Jelčića su pojačale tempo i u šest minuta sustigle minus da bi golom Doris Vlajsović poravnale na 5:5. Igralo se gol za gol i minimalna prednost se izmjenjivala, a s time se otišlo i na odmor.


Izjednačena igra zadržala se i u drugom poluvremenu utakmice u kojem su se Sesvete tek u trenucima uspjele odvojiti na gol ili dva. Velika je bila borba za golovima, a do prvih +3 Sesvete stižu u 49. minuti nakon što splitsku mrežu trese Lucija Peraica (20:17) zahvaljujući dobroj obrani koja je pomogla napadu. Split 2010 je ponovno ulovio priključak pred sam kraj susreta (22:22), ali motivirane djevojke Sesveta nisu popuštale. Koncentrirano su privele utakmicu kraju i upisale slavlje 24:22. Ana Anđelić s osam i Lucija Peraica s četiri gola vodile su Sesvete do pobjede uz pomoć raspoložene Lucije Bešen na vratima koja je sakupila 14 obrana. Split 2010 su vodile Renata Kežić i Danijela Mistrić svaka s po pet zgoditaka, a Ivona Stilinović obranila je 11 lopti.


U narednom 10. kolu slijedeće subote Sesvete gostuju u Koprivnici kod apsolutnih vladarica hrvatskog ženskog rukometa, europske ekipe Podravke. Igračice Tete Vegete daleko su superiornije i jedini imperativ mlade sesvetske ekipe jest pokušati pružiti dostojan otpor hrvatskim ženskim rukometnim zvijezdama i pokušati koliko god se to može u jednoj utakmici, skupljati znanje i vještine svojih protivnica. 


Rezultati 9. kola:


Tablica nakon 9 kola:



Vezane vijesti
Ažurirano: 22.4.2024. 9:06:51

Create Account