Sesvetski vlak pregazio Poreč u Jelkovcu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 4.4.2022. 8:58:06
Sesvetski vlak pregazio Poreč u Jelkovcu

Foto: Sesvete danas

Utakmicu bundesligaške razine odigrali su u nedjelju navečer sesvetski rukometaši uvjerljivo porazivši inače vrlo dobru momčad Poreča s 11 razlike, 32:21 (14:11).



Očekivala se teška utakmica, ipak je Poreč jako dobra momčad koja je Sesvećane pobijedila na domaćem terenu, no očekivala se i pobjeda, ali ovakva... ... to nitko nije mogao niti sanjati. 


Na početku očekivano, dinamično izjednačeno gosti su se dobro držali, Sesvećani uglavnom pomalo vodili, da bi u 20. minuti gosti izjednačili i poveli, te u dva navrata vodili s jednim razlike. Ipak na odmor se odlazi s +3 za domaće.


U nastavku slijedi rapsodija u plavim dresovima. Prvo serija 5:0, pa malo kasnije 4:0, minute odmora gostima ništa ne znače, ne mogu se sabrati koliko su ih sesvetski rukometaši razbacali po cijelom terenu. Čvrsto, neprobojno u obrani, lepršavo i precizno u napadu. I to je to. Izgledalo je vrlo jednostavno, a kad nešto izgleda jednostavno, znači da je izvedba vrhunska. Sve čestitke, svi su igrači pokazali izuzetnu angažiranost i kvalitetu, no ovog ćemo puta s razlogom posebno izdvojiti mladog Sesvećana Patrika Hrška inače kadetskog reprezentativca Hrvatske koji je pokazao sav svoj potencijal i rukometno znanje, te bio najefikasniji igrač utakmice sa 6 postignutih pogodaka.  Svoju večer ponovo je imao vratar Filip Perić obranivši 10 udaraca na gol od kojih neke izuzetno teške. 


Trener Silvio Ivandija koji je šepao zbog problema s koljenom može biti jako zadovoljan, jer njegova momčad nije šepala, a pred kraj utakmice uveo je u igru i najmlađe prvotimce o kojima će se tek čuti, pa su tako svoju priliku dobili Fran Zovak i Aleksandar Čaprić koji je postigao i pogodak. 


Veličanstvena nedjeljna večer u Jekovcu približila je sesvetski rukometni klub cilju, a to je osvajanje trećeg mjesta i plasman u Euro ligu. Još jedan cilj mogao bi biti ostvaren u srijedu u Osijeku kad Sesvete igraju kod istoimenog domaćina za plasman u Final Four Hrvatskog rukometnog kupa.


Izjave nakon utakmice: 


Silvio Ivandija, trener MRK Sesvete


Ponajprije čestitam ekipi na današnjoj pruženoj igri. Mislim da se ovakve igre ne bi ni Bundesliga posramila. Bilo je lijepih golova i lijepih akcija za guštanje. Imali smo jedan mali pad u prvom poluvremenu gdje su se gosti vratili i poveli s jedan razlike, no nakon minute odmora neke smo stvari izdogovarali, a obzirom da danas ja šepam jer imam problema s koljenom, dobro je što ekipa nije šepala. Drugo poluvrijeme ekipa nije šepala. Bilo je tečno, lijepo, protočno, u obrani dosta čvrsto, Perić dobar na golu i cijela ekipa samo za pohvalu. Kad je tako onda mi treneri ne trebamo puno razmišljati o protivnicima. Danas je naš dan i nitko nam ga ne  može ukrasti.


U Poreču smo poraženi jedan razlike, ovdje smo ih dobili 11, to je razlika za nas ako dođe do kakve al pari situacije, ali mislim da smo mi tu u najužem krugu za treće-četvrto mjesto s Goricom i nadam se da ćemo do kraja prvenstva pokazati još dobrih utakmica, u srijedu u kup utakmici s Osijekom, te naredne nedjelje protiv Varaždina.



Ivan Dumenčić, igrač MRK Sesvete


Danas smo imali vrhunsku predstavu, doduše u prvom poluvremenu smo se malo tražili negdje do 20. minute kad smo napravili malu razliku s kojom smo otišli na odmor, a onda u drugom poluvremenu je bilo užitak za gledati bez nekih prevelikih grešaka i nervoze, malo po malo smo radili razliku i došli do ovog rezultata. To nam je sigurno podstrek za dalje, jer evo, već u srijedu nas čeka jako važna kup utakmica u Osijeku protiv odlične momčadi i nadamo se tamo pobjedi kako bismo otišli na Final Four drugu godinu za redom.


A narednu nedjelju protiv Varaždina nam je zadnja meč lopta, ako ju iskoristimo bit ćemo sigurno u razigravanju za treće mjesto što nam je cilj. Iako vidimo da se Varaždin jako iz utakmice u utakmicu diže od kako ih je preuzeo novi trener tako da nas sigurno neće čekati laka utakmica, bit će to treća u osam dana, međutim, imamo širinu, evo danas smo to vidjeli, neki su dečki odradili vrhunsku utakmicu i pozivam publiku da dođe u nedjelju na utakmicu i da dođemo do tog cilja.




Video: Sesvete danas

Vezane vijesti
Ažurirano: 14.4.2024. 8:36:47

Create Account