SREBRNI! Najveći uspjeh MRK Sesvete u povijesti, drugo mjesto, a preiskusan i prejak Zagreb osvajač je kupa

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 19.5.2024. 10:36:59
SREBRNI! Najveći uspjeh MRK Sesvete u povijesti, drugo mjesto, a preiskusan i prejak Zagreb osvajač je kupa

Foto: Hrvatski rukometni savez/Mandatory Credit © Jozo Cabraja/ kolektiff

U finalu Hrvatskog rukometnog kupa Zagreb je pobijedio Sesvete s 27:19 (14:10).San o iznenađenju ipak se nije dogodio, a u sadašnjem omjeru snaga i budžeta čini se da se nije niti mogao dogoditi. Rukometaši Zagreba ipak su bili prejaki za Sesvete  pobjednici su hrvatskog kupa. U finalnom susretu Zagrebaši su pobijedili Sesvete 19:27 i tako osvojili svoj jubilarni, 30. trofej u kupu. Najkorisniji igrač Festivala rukometa ujedno s 41 godinom najstariji bio je Timur Dibirov.


Rukometašima Sesveta ovo je bilo prvo, povijesno finale u povijesti, Zagrebu pak 31, jednom je kup osvojio Metković.


Sama utakmica nije bila dramatična, Zagreb je poveo i držao prednost do kraja, Sesvećani su pokušavali sve nebili sustigli favoriziranog protivnika, no nisu u tome uspijevali. Veći dio susreta razlika je bila 4 - 5 pogodaka, jednom su Sesvete smanjile na tri, no, kako se približavao kraj susreta tako s Zagrebaši na iskustvo, uigranost i kvalitetu podizali razliku koja je na kraju iznosila 8 pogodaka, 27:19 za Zagreb.


Jako su se trudili igrači Sesveta. Potrošnja je bila maksimalna, ali Zagreb je jednostavno bio prejak za njih u ovom trenutku i na kraju su im morali čestitati.


Sa šest pogodaka najbolji kod Sesveta bio je Davor Gavrić, a na vratima odličan je bio  Filip Perić koji je skupio 11 obrana dok su obojica Zagrebovih vratara zajedno skupili pet obrana.  Kod pobjednika sedam pogodaka Timura Dibirova, po šest Miloša Kosa i Aleksa Kavčića.


SESVETE: Filip Perić (11), Marko Prpić (1); Aleksandar Čaprić 1, Patrik Hršak 1, Nikola Jelovčić 1, Ivan Dumenčić 3 (3), Josip Tomić, Filip Turčić, Zlatko Raužan 2, Mislav Šuker, Davor Gavrić 6, Karlo Godec 2, Nikola Finek, Matej Ćuk 2, Ante Lasan 1, Josip Topić

Trener: Igor Vori


Sada rukometašima Sesveta slijedi još razigravanje za treće mjesto sa Spačvom, dok Zagreb razigrava za prvo mjesto i osvajača prvenstva sa Nexeom. Obje utakmice igraju se na 6 osvojenih bodova s time da i Sesvete i Zagreb zbog pobjeda u dva dosadašnja prvenstvena susreta Lige za prvaka protiv svojih protivnika prenose po četiri boda, pa se i Sesvete i Zagreb nadaju samo po jednoj utakmici. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 22.5.2024. 10:54:27

Create Account