U drami završetka utakmice Sesvećani upropastili pobjedu, Trogir uzeo bod

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 14.11.2021. 10:07:07
U drami završetka utakmice Sesvećani upropastili pobjedu, Trogir uzeo bod

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

U 9. kolu Paket 24 Premijer lige sinoć u Jelkovcu remi na samom kraju utakmice, Sesvete : Trogir 28:28 (15:12).



Neshvatljivo su rukometaši Sesveta u nedjelju navečer u utakmici 9. kola prokockali pobjedu koja se očekivala od objektivno kvalitetnije momčadi u odnosu na goste koji osim što su slabija ekipa, još su bili desetkovani ozljedama, tako da su na utakmicu došli samo s 12 igrača od kojih je igralo tek njih osmorica. I oni su Sesvetama uzeli bod.


Ništa na to nije upućivalo. Osim početnih 1:0, cijeli ostatak utakmice vodili su domaći. Međutim manjom razlikom i slabijom igrom od očekivane. Ipak na odmor se otišlo s +3 za izabranike Silvija Ivandije. 

U nastavku činilo se da sve dolazi na svoje, u jednom trenutku 41. minuti Krešimir Krešić povisuje na pet razlike,  međutim, tada domaći polako  počinju padati, redaju se neshvatljive pogreške i u napadu i u obrani, no kad je dvije minute prije kraja semafor pokazivao +2 za Sesvete ipak se mislilo da je pobjeda, kakva - takva u džepu. 


Tako nisu mislili gosti koji su jednostavno iskoristili početničke pogreške njihovih protivnika, pa prvo u posljednjoj minuti Berket smanjuje na jedan pogodak zaostatka, a potom nakon velike greške u napadu Sesveta, Ljubica doslovce u posljednjoj sekundi postiže izjednačujući pogodak.


Najbolji igrač susreta bio je Tomislav Radnić koji je Sesvetama postigao čak 12 pogodaka, a kod Sesveta prvi strijelac bio je Danijel Vusić sa 6 pogodaka. 


Izjave nakon susreta: 



Silvio Ivandija, trener MRK Sesvete


U ključnim smo trenucima današnje utakmice napravili previše tehničkih pogrešaka i promašili smo tri - četiri zicera koji se ne smiju promašiti i zato je ovakav rezultat. Oni su igrali dosta sedam na šest, imali su izraženih situacija, nismo se uspjeli obraniti u tim trenucima, a imali su i doista puno penala koje su izrealizirali, dok mi nismo znali držati utakmicu pod svojom kontrolom i otišla je u neriješeno.


Ne mislim da su igrači olako ušli u utakmicu, moguće da su mislili kako nas ima dovoljno, pa da ćemo samo odraditi tu utakmicu bez problema. No nema ništa od toga dok nisi maksimalno u utakmici, jer svaka ekipa ima svoje motive. Nismo odgovorili na to njihovo guranje lopte na crtu, nismo našli rješenje mada smo se za to pripremali. Žao mi je što smo taj bod izgubili, jer smo se sad doveli u situaciju da kompliciramo sebi put u Ligu za prvaka.


Danijel Vusić, igrač MRK Sesvete


Jako sam razočaran, išli smo na pobjedu, htjeli smo pobjedu i trebali smo pobijediti, ali, evo dogodilo se to što se dogodilo, jednostavno ne znam što reći, jako sam razočaran. Jedino mogu obećat da ćemo više trenirati, da ćemo bolje trenirati i pokušati to nekak ispraviti da nam se ovakve stvari više ne događaju. To što sam bio najbolji strijelac ne uveseljava me, ekipa je ta koja pobjeđuje, ne znam u čemu je bio problem, jer jednostavno smo pred kraj utakmice stali i tad se stvorio najveći problem kojeg nismo riješili.



Boris Popović, trener MRK Trogir


Ne prenose se bodovi, tako da nama ovaj bod ne znači puno, bod kao da nije, njima bi možda značio i više, ali eto... Igrali smo opušteno, možda baš zato što smo igrali opušteno, bez pritiska ispala je ovakva utakmica kako je ispala. Neke stvari koje nam inače ne prolaze, danas su nam prolazile i mislim da je to najveći razlog ovakvog rezultata.



Josip Beket, igrač MRK Trogir


Došli smo u Sesvete potpuno neopterećeni,  jer smo znali u kakvom smo sastavu i kakvih imamo problema s ozljedama. Jednostavno igrali smo kako najbolje znamo, dali smo sve od sebe, uzeli smo bod i smatram da smo ga zaslužili protiv vjerojatno najbolje ekipe nakon Nexea. Naravno da smo zadovoljni, moramo sada dignuti glave, nastaviti trenirati dalje i nadati se što bržem povratku ostalih igrača, jer smo ovdje došli bez sedam igrača i idemo dalje.



Sesvete: Filip Perić (8), Stipe Purić (1); Aleksandar Čaprić, Darko Krndelj, Josip Topić 3, Zlatko Raužan 2,  Eugen Josip Žaja 1, Leon Strbad, Ivan Dumenčić 4 (3), Danijel Vusić 6, Krešimir Krešić 4, Davor Gavrić 1, David Štrković, Patrik Hršak 3 i Nikola Finek 4


Trener: Silvio Ivandija 





Vezane vijesti
Ažurirano: 22.4.2024. 8:00:50

Create Account