U Ligi za prvaka Sesvećani sinoć u gostima uvjerljivo porazili Poreč

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 23.2.2023. 8:55:23
U Ligi za prvaka Sesvećani sinoć u gostima uvjerljivo porazili Poreč

Foto: Hrvatski sportski savez

U  utakmici 2. kola Paket24 Premijer lige – Lige za prvaka, Sesvete su pobijedile Poreč 23:31 (13:12).




Nakon europskog susreta u Sesvetama i veličanstvenog trijumfa, u srijedu je uslijedila nova utakmica. Sesvete su igrale nacionalno prvenstvo, Ligu za prvaka i očekivao se određeni pad, možda i zamor, pa je utakmica bila i veliki ispit, jer je Poreč vrlo kvalitetna momčad i sa Sesvetama se želi natjecati za treće mjesto u ligi i naravno za plasman u europska natjecanja. 


Utakmica je počela s vodstvom domaćina koji je povremeno vodio i s po četiri pogodaka razlike, no na kraju prvog poluvremena Sesvećani su se konsolidirali i smanjili razliku pa se tako na odmor otišlo s 13:12 za Porečane.


Nastavak donosi potpuno drugačiju sliku. Silvio Ivandija je posložio redove i utakmica je krenula u samo jednom smjeru, ka pobjedi gostiju, jedino je bilo pitanje razlike, a najveća je bila upravo na samom završetku utakmice +8 posljednjom serijom Sesvećana od 3:0 u zadnje dvije minute.


Ivandija je ponovo pogodio s golmanima. Dok je zadnje vrijeme na svojim vratima izvrstan bio Perić, sada je u vatru poslao Stipu Purića koji je odradio sjajan  posao obranivši čak 12 udaraca na svoj gol, dok su najefikasniji bili Darko Krndelj, Ivan Dumenčić  Nikola Finek s po 6 pogodaka.


Sesvete: Filip Perić,  Stipe Purić (12); Alekandar Čaprić 1, Darko Krndelj 6 (1), Nikola Jelovčić, Zlatko Raužan 2, Ivan Dumenčić 6 (4), Daniel Vusić, Filip Turčić 1, Patrik Hršak 5, Mislav Šuker, Mario Zakić 1, Fran Zovak, David Štrković 3, Nikola Finek 6 i Leon Lukačec

Trener: Silvio Ivandija





Vezane vijesti
Ažurirano: 22.4.2024. 8:00:50

Create Account