U posljednjoj utakmici sezone Sesvećani bolji od Rudara, na kraju treći

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 2.6.2019. 11:06:36
U posljednjoj utakmici sezone Sesvećani bolji od Rudara, na kraju treći

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

U subotu je odigrano posljednje kolo Lige za ostanak, Premijer lige. Sesvete su na domaćem parketu pobijedile Radara iz Ruda 34:27 (17:15).


Posljednja utakmica prvenstva igrala se većim dijelom susreta bez ikakvog posebnog naboja, jer nije mogla odlučiti niočemu osim o prestižu, pa si Sesvećani nisu smjeli priuštiti iznenađenje od najslabije momčadi prvenstva za koju se znalo već prije dva kola da ispada iz lige. No, kad nemaš nekoga posebnog motiva, tada i ne igraš, jer ne moraš biti na 100%. No, unatoč toga domaći su cijeli susret držali pod kontrolom, u prvom poluvremenu na distanci od gol - dva, a u drugom kad su malo dali gasa, gosti više nisu imali nikakve šanse i sedam golova razlike je realan rezultat pokazanoga.


Trener Davor Dominiković dao je priliku igranja baš svim igračima prijavljenima za susret, a neki od njih su ugodno iznenadili, kao primjerice mladi Vlado Raos koji je posljednji od suigrača dobio priliku zaigrati u zadnjih par minuta i to je iskoristio na najbolji mogući način, krasnom varkom prevarivši čuvara i postigavši svoj prvi pogodak za momčad. Inače gotovo svi igrači postizali su pogotke, najviše je postigao Krešimir Krešić - 7, a Nikola Mirosavljević 5, dok su oba golmana i Mudrinjak i Pranjić imali 9 obrana.


Na koncu MRK Sesvete treći u prvenstvu iz prvaka Gorice i Zameta, no najvažniji je bio ostanak u elitnom hrvatskom rukometnom rangu. Ipak predsjednik kluba  Josip Ćurković sezonom nije u potpunosti zadovoljan. "Ovo nam se više ne smije dogoditi, sad kad smo postali standardni članovi najvišeg ranga. Slijedeću sezonu želimo igrati u Ligi za prvaka Premijer lige, a ne boriti se za ostanak. U tom ćemo smislu poduzeti određene korake o čemu ćete biti na vrijeme obaviješteni", rekao nam je po završetku utakmice na prigodnom domjenku za igrače i vodstva obaju klubova predsjednik Ćurković.


Treba još svakako dodati da je prije samog početka susreta uslijedio oproštaj od igrača koji odlaze iz kluba, a t su novopečeni otac kojemu je supruga upravo bila rodila dijete, pa je stigao tek na drugo poluvrijeme, bivši kapetan momčadi Lovro Šprem, te Matej Semren i Alen Šušnja. Prigodne poklone uručio im je predsjednik kluba Ćurković, a zahvalu će primiti i trener vratara Marko Markiš koji naredne sezone odlazi u Bundesligu.


Također uoči početka susreta zajedničkom fotografijom sa svojim uzorima iz prve postave, slikali su se dječaci godište 2008. i 2009. koji su ove godine igrali u završnici natjecanja za svoj uzrast što se prethodno dogodilo tek prije 14 godina.



Vezane vijesti
Ažurirano: 17.4.2024. 9:04:48

Create Account