Uvjerljiva pobjeda Sesveta nad Goricom za potvrdu treće momčadi prvenstva

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 31.3.2023. 8:48:30
Uvjerljiva pobjeda Sesveta nad Goricom za potvrdu treće momčadi prvenstva

Foto:

U zaostaloj utakmici 6. kola Lige za prvaka Sesvete su sinoć u Jelkovcu pobijedile Goricu s 37:30 (18:12).




U zaostalom susretu 6. kola Paket24 Premijer lige – Lige za prvaka, Sesvete su pobijedile Goricu 37:30 i potvrdile svoju vrijednost treće momčadi nacionalnog rukometnog natjecanja. Uz jedan susret manje trenutno su dva boda iza Nexea i četiri više od sinoćnjeg suparnika.


Vrlo odlučno krenuli su Sesvećani u susret i brzo poveli 3:0. Gorica je odgovorila i već u 7. minuti bila na minus jedan (5:4). Onda je stigla nova serija domaćina od tri pogotka zaredom pa se njihova prednost popela na plus četiri (8:4). Sredinom poluvremena prvi put su otišli na šest pogodaka razlike. Inače, najveća prednost domaćina bila je devet pogodaka (18:9), ali je Gorica serijom od tri pogotka u posljednje dvije minute prvoga dijela to uspjela svesti na šest pogodaka zaostatka (18:12).


Ništa značajnije nije se promijenilo u drugom dijelu. Nakon igre pogodak za pogodak na početku poluvremena, opet su Sesvećani postigli tri zaredom pa je u 40. minuti bilo plus devet za domaćina. Kako se nije previše pazilo na obrane na obje strane, tako smo do kraja imali pravu golijadu. Završilo je s 37:30. Savršenu večer imao je mladi Aleksandar Čaprić koji je postigao 10 pogodaka iz deset pokušaja. Kod gostiju jako dobar Kajo Cikatić sa sedam pogodaka iz sedam udaraca.  Filip Perić ponovo vrlo dobar, skupio je 10 obrana.  Utakmicu radi lakše ozljede nije igrao najbolji igrač Sesveta i pokretač cijele momčadi Ivan Dumenčić.

Treba istaknuti još jedan podatak, susret je bez greške vodio najbolji svjetski rukometni sudački par Gubica i Milošević.


Sesvete: Filip Perić (10), Stipe Purić 1; Aleksandar Čaprić 10 (5), Darko Krndelj, Nikola Jelovčić 5, Zlatko Raužan 3, Josip Tomić 1, Daniel Vusić, Filip Turčić 2, Patrik Hršak 6, MIslav Šuker, Mario Zakić 1, Davor Gavrić 5, David Štrković 1, Nikola Finek 2 i Leon Lukačec 1

Trener: Silvio Ivandija



Izjave:


Silvio Ivandija, trener MRK Sesvete


Čestitam ekipi. Bez obzitra što nam nije bilo glavnog motora momčadi Ivana Dumančića bili smo raznovrsni u napadu, mladi igrači kao što su Čaprić i tomić dali su svoj doprinos koji do sad još nismo vidjeli, tako da možemo biti zadovoljni i veseli. Evo, ostali smo u dobrom ritmu i nakon tih europskih utakmica i čekamo sad već u nedjelju Poreč koji je možda čak i neugodniji protivnik od Gorice. 



Aleksandar Čaprić, igrač MRK Sesvete


Ponajprije bih želio istaknuti našu timsku igru. Danas sam ja bio najbolji strijelac, drugi put će biti netko drugi, sve je to plod jedne timske igre. Čestitao bih Gorici na fer i korektnoj borbi. Ušli smo od prve minute s pravim pristupom i imali smo utakmicu cijelo vrijeme pod kontrolom iako smo igrali bez Dume (Dumenčića) koji je najvažnija karika naše momčadi, no svi drugi i mi mladi odradili smo umjesto njega u vjerujemo da će se u nedjelju protiv Poreča vratiti dobar i svjež. 




Create Account