Borna Gojo najavio ATP Challenger Zagreb Open

Autor: Tomislav Radić
Objavljeno: 7.5.2022. 18:35:33
Borna Gojo najavio ATP Challenger Zagreb Open

Foto: Mario Ćužić

ATP Challenger Zagreb Open  održat će  od 8. do 14. svibnja na terenima TC Maksimir ,  najavljeno je na konferenciji za novinare kojoj je prisustvovao i naš teniski reprezentativac Borna Gojo. 



ATP Challenger Zagreb Open jedini je i najveći muški međunarodni profesionalni teniski turnir koji se održava na području grada Zagreba. Za nagradni fond od 52.080,00  dolara natjecat će se 64 tenisača iz  40 zemalja.


Na turniru će nastupiti i naši igrači, među kojima su Borna Gojo, Nino Serdarušić, Mili Poljičak i Dino Prižmić. Borna Gojo je bio pravi oslonac Davis cup reprezentacije pri osvajanju srebrne medalje, a Dino Prižmić je drugi junior svijeta. 


„S iznimnim zadovoljstvom čekamo novo izdanje ATP Challenger Zagreb Opena. U nedjelju nas čeka prvo kolo kvalifikacija uz odličan ždrijeb i raspored. Od zvučnih imena možemo izdvojiti najboljeg bosanskohercegovački tenisača Damira Džumhura. 

Uz to nas iznimno veseli i velik broj hrvatskih igrača koji će zaigrati na turniru,“- izjavio je direktor turnira Goran Belošević. 


  ATP Challenger Zagreb Open dio je serije Croatian Tennis Pro Tournaments. Ova serija dio je inicijative Hrvatskog teniskog saveza kojom se nastoji omogućiti našim mladim tenisačima skupljanje bodova i iskustva na domaćim terenima,  uoči početka Roland Garrosa.

 Turnir će biti otvoren za gledatelje a  ulaz za teniske mečeve je besplatan.


Prošlog tjedna se u teniskom centru Maksimir održao i Zagreb Ladies Open za tenisačice, a povratak muškog ATP Challengera potvrdit će mjesto Zagreba na teniskoj karti svijeta ovog proljeća. Turnir se održava uz podršku Ministarstva turizma i sporta, Hrvatskog teniskog saveza i Grada Zagreba koji su partneri ovog turnira. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 26.5.2022. 15:38:10

Create Account