Amerikanci poželjeli dobrodošlicu našoj Martini

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 21.1.2019. 13:51:37
Amerikanci poželjeli dobrodošlicu našoj Martini

Foto: Broncos

Jednoj od najboljih hrvatskih plivačica, našoj sugrađanki Martini Andrašek upućena je javna dobrodošlica na Boise state university.



Maturantica zagrebačke III (Kušlanove) Gimnazije i naša sugrađanka iz Gajišća dobila je i javnu dobrodošlicu izabranog koledža. Podsjetimo, Martina je jedna od najboljih hrvatskih plivačica, čiji su rezultati na posljednjem državnom prvenstvu u prosincu malo stradali (bila je tek srebrna!!!), jer je intenzivno učila za školu, a osobito engleski. Naime, kao što smo već pisali, ne samo zbog obrazovanja, nego i zbog svog sportskog napretka Martina je odlučila preseliti u Ameriku.


Za razliku od nas smijemo li napisati Balkanaca, Amerikanci sve rade studiozno. Poznato je da je školovanje na njihovim fakultetima jako skupo, međutim, ako imate kakvih talenata u sportu ili nekim drugim područjima život, te ste već polučili određene dobre rezultate, tada vam školovanje može biti i besplatno. A za Martinu su doznali i Amerikanci.


„Nekoliko američkih koledža, mislim 14 njih zapazilo je moje rezultate i ponudilo mi da dođem kod njih studirati. Sve mi je plaćeno, moje je samo da učim, treniram i dobro plivam", rekla nam je Martina krajem rujna prošle godine kad smo ju predstavili na portalu. U međuvremenu je odabrala svoj koledž s kojim je nakon sudskog prevođenja svih potrebnih dokumenata nedavno potpisala pristupnicu. Odlučila se za Boise state university, državno sveučilište u saveznoj državi Idaho, a koje joj je na fejsu svoje plivačke reprezentacije poželjelo dobrodošlicu kao prvoj Europljanki u povijesti tog sveučilišta i uvrštenje u  njihov Broncos tim.


"Ma dobro sam trenirala i ovdje, no znano je da sportski napredak Amerikanci dovode do savršenstva, jer imaju sve resurse da to naprave, tako da ja očekujem u skoroj budućnosti značajan napredak u svom plivanju", rekla nam je tada Martina, koja već nakon mature ovoga ljeta seli u svoj novi, nadajmo se privremeni dom na američkom zapadu. 


Ali, obećala je plivati za hrvatsku reprezentaciju ako ju pozovu. "Nadam se da ću rezultatima opravdati očekivani poziv" skromna je Martina za koju, vjerujemo, tek počinje prava životna i sportska avantura. Želimo joj sve najbolje i držimo palce. 


Screenshot facebook:




Vezane vijesti
Ažurirano: 1.8.2022. 9:55:32

Create Account