Auto klub Sesvete za najmlađe održao je edukativnu akciju "Sigurno u školu s HAK-om"

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 23.9.2022. 13:29:53
Auto klub Sesvete  za najmlađe održao je edukativnu akciju "Sigurno u školu s HAK-om"

Foto: AK Sesvete

U protekla dva dana na Trgu Dragutina Domjanića učenici sesvetskih nižih razreda i prvoškolci učili su o ponašanju u prometu.




Već dugi niz godina Auto-klub Sesvete u suradnji s Hrvatskim autoklubom početkom školske godine organiziraju akciju učenja pravila ponašanja u prometu s učenicima nižih razreda osobito s prvašićima, ali i predškolcima. Naziv akcije je Sigurno u školu s HAK-om. 


Ove se godine akcija poklopila s tjednom mobilnosti u vrijeme kad je bilo zatvoreno parkiralište ispred zgrade gradske područne uprave Sesvete. Natjecali su se u povlačenju užeta i bacanju obruča oko štapa, bilo je i drugih igara i zanimljivosti, ali i edukacije o sigurnom sudjelovanju u prometu.


Svim sudionicima događanja podijeljeni su prigodni pokloni u vidu majci i ruksaka sa zanimljivim sadržajem koji bi im trebao  pomoći u stjecanju osnovnih znanja o sudjelovanju u prometu.


Osim ove akcije na otvorenome na kojoj su sudjelovala djeca iz Dječjih vrtića Leptir i Sesvete, sudjelovali su učenici OŠ Sesvete i Luka. Prometni stručnjaci AK Sesvete proteklih su dana također obišli i niz Sesvetskih škola:  Sesvetski Kraljevec, Sesvetska Sela, Brestje, Ivan Granđa u Soblincu i Sesvetska Sopnica.


"I ove smo godine, kao i niz dosadašnjih izuzev vremena pandemije, održali edukacije učenicima o osnovnim prometnim propisima, ponašanju u prometu. Ovom smo akcijom obuhvatili učenice sedam škola i dva vrtića, ukupno šestotinjak djece što smatramo da nije mali broj i po tome smo među jačima u državi", rekao nam je tajnik AK Sesvete Damir Matacun.


AK Sesvete ujedno je organizator i gradskog natjecanja učenika u poznavanju prometnih propisa na razini Zagreba.


Vezane vijesti
Ažurirano: 25.9.2023. 21:35:16

Create Account