Bandić danas obišao gradilišta u Sesvetama

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 2.7.2020. 19:18:05
Bandić danas obišao gradilišta u Sesvetama

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Posjetio je Brestje, Soblinec i Glavnicu Donju na tamošnjim aktivnim ili dovršenim gradilištima.



U Brestovečkoj ulici u Starom Brestju nadgledao je radove završetka druge faze rekonstrukcije Brestovečke. Izjavio je tom prigodom da je zadovoljan radovima. "U subotu će biti završena druga faza, mjesec dana prije roka  s time sam jako zadovoljan, ostaje nam još ova treća faza koja će sasvim sigurno biti završena do kraja ljeta", rekao je Bandić. 


Bandić je bio u društvu generala Joze Miličevića, s njegove liste, te pročelnice GU za gospodarstvo, Mirke Jozić također s liste, na 4. mjestu.


Predsjednik VGČ Sesvete, Stjepan Kezerić, koji se također nalazi na Bandićevoj listi izjavio je da će rok završetka biti ubrzan, vjerojatno do polovice kolovoza. "Vrlo smo sretni, građani Brestja doista su dugo čekali na ovo", izjavio je Kezerić.


"Sada smo završili ukupno 1440 metara prometnice druge faze. Usprkos potresu i epidemiji uspjeli smo prestići rokove i vjerujem da će najkasnije do polovice kolovoza sve biti riješeno. Ukupno smo ugradili više od 30 tisuća tona asfalta i više od 10 tisuća tona tamponskog sloja. Ukupna vrijednost radova je nešto manja od 8 milijuna kuna", rekao je u Brestovečkoj okupljenim novinarima direktor Zagrebačkih cesta Dragan Perić.


Nakon Brestovečke gradonačelnik Bandić je sa suradnicima posjetio gradilište raskrižja u Soblincu gdje su radovi trebali biti završeni 1. srpnja, no zbog ponajviše epidemije rokovi su produljeni. Investitor su Hrvatske ceste u čijoj nadležnosti je predmetna prometnica i raskrižje, vrijednost investicije je oko 8 milijuna kuna, a radovi bi trebalo konačno biti završeni 15. srpnja kada bi trebao biti pušten promet kroz raskrižje.


I konačno, gradonačelnik je na kraju posjetio i Glavnicu Donju gdje su završeni radovi asfaltiranja Čergarove ulice, na čemu je gradonačelniku zahvalila predsjednica mjesnog odbora Željka Marković. Po novoj ulici domaćini su ga provozali quadom, a potom je u društvenom domu kušao domaću tijenku gibanicu.


Vezane vijesti
Ažurirano: 7.4.2024. 17:22:56

Create Account