Bandić je izgubio vlast, preuzela mu prigorska fašnička Hajdučija

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 26.2.2019. 16:45:25
Bandić je izgubio vlast, preuzela mu prigorska fašnička Hajdučija

Foto: Zagreb.hr

Fašnička hajdučija iz Sesveta preuzela je ključ Grada Zagreba od Milana Bandića, gradonačelnika koji to više nije, a još se nisu dogovorili jel mu kluč buju vrnuli.



Vrlo tužan, nervozan i zabrinut izgledao je do jutrošnji gradonačelnik Grada Zagreba, Milan Bandić kad je točno u podne u ulaznoj dvorani zgrade gradske uprave prilazio glavnoj nakazi ove priče, meštru fašnika u namjeri da mu preda ključeve grada, te time izgubi svaku vlast. 


Prvog dana fašnika, u Gradsku upravu našega grada stigla je prigorska fašnička hajdučija i elitna garda urotnika "Nezavidno- ovisne sesvetske republike Grada Zagreba" kako bi svrgnula aktualnu vlast te uz ceremoniju preuzimanja, u svoje ruke uzela ključeve grada. 


Novi apsolutista našega grada gorf Fulir fon Trutt ušao je sa svojom svitom podbjednički u aulu gradske uprave u pratnji njegove Hajdučije iz Sesveta odnosno Prepuštvoca čiji KUD je i organizator zagrebačkih fašničkih spelancija koje započinju danas i potrajat će do samog dana fašnika, 5. ožujka. Netko je tom prilikom prokomentirao: "Viš, rekel sam ja dobro da ga buju Sesvečani koštali vlasti. Valjda su zato u grofovoj pratnji bili svi iz sesvetskog vrha: Kezerić, Markota, Plazonić, Pandek i drugi".


Vesela družina je kratkim nastupom uz zvukove bubnjeva pozdravila sve prisutne, a Zagrebačke mažoretkinje su pokazale svoje plesno umijeće. Gradonačelnik je osim srdačne dobrodošlice izrazio i nadu u rješavanje svih problema što muče građane tijekom fašnika.


Jedva čekam odmoriti malo dok vlada prava fašnička atmosfera u Zagrebu! Neka ovi iz ''Hajdučije'' vide malo kako je biti na usluzi našim purgerima, Zagrepčankama i Zagrepčanima i kak je to biti vlast! Ja još nisam ponorel, nadam se da ne buju ni oni, rekao je prilikom nevoljke predaje ključeva Milan Bandić.


Josip Lipar (grof Fulir fon Trutt), organizator Fašnika vu Zagrebu  i predsjednik KUD-a Prepuštovec je zahvalio gradonačelniku te je sve Zagrepčane i posjetitelje pozvao da u subotu, 2. ožujka u 12:00 sati  dođu na Trg bana Josipa Jelačića gdje će se  predstaviti 20-ak karnevalskih skupina iz svih krajeva Hrvatske.


U utorak, 5. ožujka u popodnevnim satima će se elitna fašnička garda okupiti na glavnome gradskom trgu kako bi uhitila i zapalila Fašnika, a potom ključeve i sve odgovornosti vratila gradonačelniku Milanu Bandiću.  Ak bu sve po planu.


Vezane vijesti
Ažurirano: 12.2.2024. 9:55:49

Create Account