Biciklistički maraton iz Sesveta uz blagoslov jutros krenuo za Vukovar (video)

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 16.11.2021. 10:50:06
Biciklistički maraton iz Sesveta uz blagoslov jutros krenuo za Vukovar (video)

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Biciklisti BK Rama krenuli su jutros uz blagoslov sesvetskog župnika na biciklistički maraton "Srcem za Vukovar".



Srcem za Vukovar, naziv je biciklističkog maratona dugog tristotinjak kilometara kojeg biciklisti Biciklističkog kluba Raa namjeravaju prijeći u dva dana. Prvi dan, dakle danas do večeri planiraju stići u Slatinu gdje će zapaliti svijeće kod spomenika poginulim braniteljima i potom prenoćiti, a zatim sutra ujutro nastavljaju za Vukovar kamo planiraju doći u ranim večernjim satima. 


U Vukovaru će sudjelovati na na Danu sjećanja, zapalit će svijeće kod spomenika žrtvama bezumne srpske agresije na Grad heroj, te u Borovu naselju, a povratak je dan kasnije.


Predsjednik BK Rama Darijo Juričević nada se da će ova karavana prerasti u tradiciju, te je opraštajući se s obitelji koja ga je došla ispratiti rekao da zajedno s još trojicom kolega biciklista na ovom putu predstavlja sve članove ovog biciklističkog kluba. 


Uoči samog pokreta, biciklisti su zapalili svijeće kod spomenika poginulim sesvetskim braniteljima odakle ih je na put blagoslovom ispratio sesvetski župnik preč. Mario Migles uputivši im pri tom  prigodne riječi.


"Neka i ovaj pothvat i ova vožnja biciklima do Vukovara bude jedan sveti put prema svetom mjestu, svetom mjestu mučeništva. Vukovar je stvarno mjesto mučeništva i ti ljudi su stvarno bili mučenici. O tome možemo ovako ponosno govoriti, a teško si je i zamisliti što se tamo proživljavalo. 

Želim vam sretan put i želim vam puno Božjeg blagoslova na tom putu da ovo što činiti da doista bude taj jedan mali kamenčić mozaika koji pokušavamo i u ovo vrijeme nakon trideset godina raditi i daj Bože da jedanput taj naš mozaik Hrvatske bude nešto stvarno nešto prekrasno i lijepo. Imam osjećaj kao da u tom mozaiku još fali nešto kamenčića. Evo ovo je jedan vaš kamenčić koji će biti zabilježen sigurno i daj Bože da po  vašim nastojanjima,  po vašoj ljubavi i drugi shvate i pokušaju dati svoj mali kamenčić mozaika Hrvatske", uz ostalo je rekao župnik Migles.


Ovaj događaj nije mogao proći bez selfija sudionika maratona, za što se pobrinuo preč. Mario rekavši šali da u današnje vrijeme ono što nije na sefiju, nije se dogodilo. Da se ovaj događaj ovjekovječi. 


Video: Sesvete danas

Vezane vijesti
Ažurirano: 18.11.2023. 9:42:39

Create Account