Bivši šahovski prvak u Sesvetama s djecom igrao šah!

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 26.6.2021. 11:35:25
Bivši šahovski prvak u Sesvetama s djecom igrao šah!

Foto: Marijo Spajić

Indijac Viswanathan Anand bivši svjetski šahovski prvak u petak popodne posjetio je Šahovski klub Sesvete Agroproteinka gdje je s velikim i malima igrao šah.




Viswanathan Anand (rođen 11. prosinca 1969.) indijski šahovski velemajstor i bivši svjetski šahovski prvak bio je u petak popodne u Sesvetama gdje je posjetio Šahovski klub Sesvete. Toj je prigodom porazgovarao s predstavnicima kluba, ali i odigrao nekoliko partija s mladim članovima kluba, ali i bivšim hrvatskim šahovskim prvakom Marinom Bosiočićem.


Anand je držao titulu svjetskog šahovskog prvaka u natjecanju svjetske šahovske organizacije od 2000. do 2002. u vrijeme dok je postojalo paralelno natjecanje za svjetskog šahovskog prvaka koje je organizirala PCA (engl. Professional Chess Players Association), a ujedinjenu titulu je osvojio 2007. pobijedivši Vladimira Kramnika (koji je ujedinio titulu postavši prvak u oba natjecanja).


Viswanathan Anand sudjelovat će 5.  d0 12. srpnja na Grand Chess Tour Hrvatska na kojem sudjeluje desetak najboljih svjetskih šahista. Pod hrvatskom zastavom igrat će i legendarni bivši šahovski prvak Garry Kasparov.


Susret s njime zacijelo će doživotno pamtiti desetak mladih sesvetskih šahista od kojih, nadajmo se, neki će u budućnosti dostići visoke šahovske razine.


Vezane vijesti
Ažurirano: 11.12.2023. 17:58:28

Create Account