Božićni koncert sesvetske glazbene škole za "školsku zgradu pod bor"

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 17.12.2022. 14:05:53
Božićni koncert sesvetske glazbene škole za "školsku zgradu pod bor"

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

"Voljeli bismo dobiti školu pod bor", poruka je današnjeg Božićnog koncerta zborova GŠ Zlatka Grgoševića održanog ispred "Sljemena".




Glazbena škola Zlatka Grgoševića održala je danas ispred glavnog ulaza u bivše Sljeme Božićni koncert školskih zborova. Nastavni je to događaj od jesenas kad je koncertom "Glazbom kroz zid" škola željela skrenuti pozornost javnosti na krucijalni problem ove velike glazbene škole sa šestotinjak učenika koji su podstanari iako im je već davno obećana izgradnja nove školske zgrade. 


Nova zgrada škole trebala bi nastati iz rekonstruirane glavne industrijske zgrade bivšeg Sljemena. Uoči nastupa zborova na to je upozorila školska pedagoginja Danijela Priselac koja je po završetku koncerta izrazila nadu da će šestotinjak učenika i stotinjak djelatnika škole konačno pod bor dobiti novu zgradu škole za mnogobrojne sesvetske talente. 


Pet školskih zborova od  najmanjih do velikog djevojačkog otpjevali su božićne napjeve domaćih i stranih autora na zadovoljstvo i uz odobravanje okupljenog mnoštva.  Na posljetku svi zborovi zajedno su sa svojim profesorima otpjevali pjesmu Radujte se narodi.


Na koncert je bio pozvan i gradonačelnik Tomašević, no on se ispričao zauzetošću mnogim obvezama. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 23.1.2024. 8:58:19

Create Account