Buduća brza cesta Soblinec- Marija Bistrica "papirnato" dobro napreduje

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 2.2.2023. 8:57:35
Buduća brza cesta Soblinec- Marija Bistrica "papirnato" dobro napreduje

Foto: Borko Samec/Sesvete danas

Brza cesta Soblinec (Popovec kako ju nazivaju u HAC-u op.a.), do Marije Bistrice intenzivno napreduje u svom "papirnatom" obliku, a vrijednost projekta najteže dionice od Kašine do Marije Bistrice iznosi 130 milijuna eura. 



Pristigao nam je odgovor Hrvatskih cesta na naš upit o statusu dionice brze ceste Zabok - Marija Bistrica - Popovec od Marije Bistrice do kružnog toka u Soblincu. Projekt brze ceste Zabok - Marija Bistrica  Popovec s odvojkom od Zlatar Bistrice do Brezničkog Huma, što je ujedno i svojevrsna sjeverna zagrebačka obilaznica koja ujedno spaja u dvije autoceste Zagreb - Goričan i Zagreb - Macelj, čini se, dobro napreduje.


Do sada je izgrađena dionica od Zaboka do Zlatar Bistrice odakle pravac ide  prema Mariji Bistrici i kroz tunele i usjeke preko Kašine do postojećeg kružnog toka u Soblincu, te odvojak od Zlatar Bistrice do Brezničkog Huma gdje je spoj na A4.


U cijelosti prenosimo odgovor HAC-a na naš upit:


Dionica Popovec-Kašina, duljine 6,1 km


Za nastavak dionice od Popovca do Kašine ugovoreno je idejno rješenje i Studija utjecaja na okoliš (SUO) s ishođenjem Rješenja o prihvatljivosti zahvata za okoliš. Izrađeno je idejno rješenje i SUO koja je predana u proceduru u Ministarstvo. U planu nabave za 2023.g. predviđeno je raspisivanje natječaja za ugovaranje idejnih, glavnih i izvedbenih projekata s ishođenjem lokacijske i građevinske dozvole.


 

Dionica Kašina-Zlatar Bistrica


Za predmetnu dionicu izrađen je idejni projekt i ishođena pravomoćna lokacijska dozvola.  Glavni projekti za ishođenje građevinske dozvole ugovoreni su za Poddionicu od Zl. Bistrice - M. Bistrice, te je u tijeku dovršetak glavnih projekata i ovjera parcelacijskih elaborata. U planu nabave za 2023.godine predviđeno je ugovaranje izvedbenih projekata i raspisivanje natječaja za ugovaranje radova. Procjena izgradnje iznosi 16,4 mil. eura.


Za poddionicu od Kašine -M. Bistrice ishođena je lokacijska dozvola te je potrebno ugovoriti izradu glavnih projekata s ishođenjem građevinske dozvole. Procjena izgradnja ove poddionice je 130,1 mil. eura.

 

Slijedom navedenog razvidno je kako su u tijeku aktivnosti za svaku pojedinu fazu projekta na način da se provode upravni postupci te projektiranje i ishođenje dozvola u cilju pokretanja postupka izgradnje.


Vezane vijesti
Ažurirano: 21.3.2024. 13:23:33

Create Account