Cijeli tjedan policija će nadzirati pojaseve i dječje sjedalice

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 3.4.2022. 12:41:50
Cijeli tjedan policija će nadzirati pojaseve i dječje sjedalice

Foto: Sesvete danas, ilustracija

Policija će  od ponedjeljka 4. travnja do nedjelje 10. travnja nadzirati i sankcionirati prekršaje nekorištenja sigurnosnog pojasa i nepravilnog prijevoza djece u osobnim vozilima.Policija je najavila da će od ponedjeljka 4. do nedjelje 10. travnja provesti preventivno-represivnu akciju „Nadzor korištenja sigurnosnog pojasa“ u kojoj će se nadzirati i sankcionirati, osim ciljanih prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i korištenje dječjih sjedalica.

 

Preventivno- represivna akcija bit će usmjerena prema vozačima, ali i putnicima na prednjim i stražnjim sjedalima. Također kontrolirat će se nepropisni prijevoz djece, sukladno važećim zakonskim odredbama.

 

Ovu akciju Policijska uprava zagrebačka provodi u suradnji s Udrugom „Roda“ čiji će predstavnici vozačima davati savjete i upute o pravilnom prijevozu djece i korištenju dječjih sjedalica.

               

"Kako bi bilo što manje tragičnih događaja i kako bi se razina sigurnosti u cestovnom prometu podigla na još višu razinu, ovim  putem pozivamo vozače i putnike u cestovnom prometu da se pridržavaju zakonskih odredbi", kažu u policiji. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 17.5.2023. 16:20:06

Što mislite o rezultatima popisa stanovnika u Sesvetama?

Broj popisanih daleko je manji od očekivanog
Mnogi se odselili zato nas nema koliko smo mislili
Nije loše, ipak je broj stanovnika Sesveta u porastu
Očekivano, sve što se moglo doselit u Sesvete već se doselilo
Ovo je još dobro naspram drugih sredina
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account