Cijelu Hrvatsku užario novi toplinski val

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 2.8.2017. 9:01:30
Cijelu Hrvatsku užario novi toplinski val

Foto: HRT screenshot

Na istoku zemlje prevladavat će sunčano vrijeme. U jutarnjim će satima puhati slab jugoistočnjak i istočnjak, a poslijepodne mjestimice sjeveroistočnjak. Jutarnja temperatura zraka bit će od 19 do 21 stupanj, a najviša dnevna oko 35 °C.


Vruće i vrlo vruće biti će i u središnjoj Hrvatskoj uz vrijednosti najviše temperature od 34 do 38 koliko može biti na širem karlovačkom području. Također će prevladavati sunčano vrijeme uz slab vjetar, uglavnom sjeveroistočni.


I iduća će noć po kotlinama gorske Hrvatske biti razmjerno ugodna, dok će uz more i u unutrašnjosti Istre biti topla ili čak mjestimice i vrlo topla. Danju vruće i vrlo vruće. Bit će vedro uz mjestimice malo oblaka, a nakon većinom tihe noći danju će mjestimice puhati slab do umjeren zapadni i jugozapadni vjetar, na otvorenome moru sjeverozapadni.


Dijelovi Dalmacije biti će najtopliji, posebice unutrašnjost gdje će najviša temperatura biti oko 39 stupnjeva, a i uz more će vrijednosti često biti više od 35. Prevladavat će sunčano vrijeme, a uz mjestimice umjeren sjeverozapadni i zapadni vjetar more može biti i umjereno valovito.


Na jugu vedro, tek povremeno uz malu naoblaku. S mjestimičnim burinom iduća će noć ponovno često biti vrlo topla. Danju uz slab jugozapadni i zapadni, na otvorenome moru sjeverozapadni vjetar, vruće i vrlo vruće.


Idućih dana nastavlja se većinom sunčano vrijeme. Vjetar će biti uglavnom slab, umjerene bure bit će u Velebitskom kanalu u četvrtak i u subotu ujutro, a umjerenog sjeverozapadnjaka može biti i u najtoplijem dijelu dana na srednjem Jadranu.


U unutrašnjosti u nastavku tjedna pretežno sunčano. Uz umjeren i jak razvoj oblaka poslijepodnevni pljuskovi mogući su ponajprije u gorju. Bit će vruće i vrlo vruće uz najvišu temperaturu i do 40 stupnjeva, a ponegdje čak i više pri čemu će i noći biti tople.


Evo gdje će danas i naredna dva dana biti najtoplije:



Vezane vijesti
Ažurirano: 14.4.2018. 20:45:31

Create Account