Cjelokupni gradski sustav Civilne zaštite predstavlja se građanima ove subote u Gimnaziji Sesvete

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 12.6.2024. 12:22:16
Cjelokupni gradski sustav Civilne zaštite predstavlja se građanima ove subote u Gimnaziji Sesvete

Foto: Plakat

U Gimnaziji i ispred nje ove će subote biti predstavljeni svi gradski sustavi civilne zaštite pod nazivom Zagreb, siguran za tebe - sigurniji s tobom!
Gradski sustav civilne zaštite Zagreba sa svim službama uključenima u djelovanje civilne zaštite predstavit će se građanima i poziva sve i velike i male na prostor Gimnazije Sesvete, na manifestaciju koja će biti održana u subotu, 15. lipnja od 10 do 13 sati.


Manifestacija je usmjerena na podizanje svijesti građana o smanjenju rizika od katastrofa, povezivanje dionika u sustavu civilne zaštite, prezentaciju rada i opreme operativnih snaga, a radionice te zabavni i edukativni sadržaji prilagođeni su svim dobnim skupinama.


"Posebno pozivamo sve koje se žele uključiti u aktivnosti civilne zaštite da dođu i upoznaju se s radom Civilne zaštite grada Zagreba i doprinesu spremnosti na izvanredne događaje" istaknula je u ime organizatora Ines Sosa Meštrović, zapovjednica Stožera civilne zaštite Gradske četvrti Sesvete.


Na događanju će, uz organizatore Grad Zagreb i Gradski ured za mjesnu samoupravu, promet, civilnu zaštitu i sigurnost, sudjelovati i pripadnici:, MUP-a, Hrvatskog crvenog križa, ZARES-a, PUZ, Gorske službe spašavanja Hrvatska, Nastavnog zavoda za hitnu medicinu grada Zagreba, Vatrogasne zajednice grada Zagreba, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar, Saveza izviđača, Ekipa spasilačkih pasa Hrvatske, Javne vatrogasne postrojba grada Zagreba, Hrvatskog centra za potresno inženjerstvo, ZARS, Kluba za obuku službenih i sportskih pasa Zagreb.


Na više punktova naći će se različiti edukativni i zabavni sadržaj iz područja civilne zaštite i sigurnosti pa će tako posjetitelji moći saznati sve o tehnikama pružanja prve pomoći i oživljavanja, kako podići šator, mjerit će se kakvoća zraka i uzorkovanje vode, a tu su i vrlo aktualni modeli potresa, poplave i erozije tla. Za one najmlađe tu će se naći vatrogasni vlakić, dječji zipline, vatrogasni poligon s metama te podizanje malih šatora.


Vezane vijesti
Ažurirano: 16.6.2024. 11:06:47

Create Account