CRO RACE zatvara u nedjelju glavnu cestu Lužan - Soblinec

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 28.9.2022. 11:35:44
CRO RACE zatvara u nedjelju glavnu cestu Lužan - Soblinec

Foto: Cro race

Međunarodna biciklistička utrka koja već dva dana traje po Hrvatskoj, završava u nedjelju kada se na području Zagreba i Zagrebačke županije povremeno zatvaraju pojedine prometnice.U Nedjelju se vozi posljednja 6. etapa Međunarodne biciklističke utrke CRO RACE 2022 od Svete Nedjelje, kroz Zagrebačku županiju natrag prema Zagrebu, radi čega će glavna prometnica od Zeline prema Sesvetama biti zatvorena za sav promet, pretpostavlja se od oko 13 do oko 14,30 sati. 


Kroz područje Sesveta državna cesta D3 od granice sa Svetim Ivanom Zelina u Lužanu pa do izlaska iz Soblinca u pravcu zagrebačke zaobilaznice kod čvora Popovec bit će zatvorena za sav promet neposredno prije nadolaska biciklističke kolone, pa sve do prolaska posljednjeg službenog vozila iz pratnje utrke. Pretpostavlja se da će prometnica biti zatvorena u navedeno vrijeme.
Cjelovita obavijest o zatvaranju prometnica:


U nedjelju, 2. listopada 2022. godine od 10.50 do 14.55 sati, na području Policijske uprave zagrebačke biciklisti će se kretati od Grada Svete Nedjelje (start) preko Samobora i dalje u smjeru Kerestinca i Lučkog, zatim prometnicama Grada Zagreba (Avenija Dubrovnik, SR Njemačke i Avenije Većeslava Holjevca prema Velikoj Gorici i dalje Dugo Selo, Vrbovec, Sveti Ivan Zelina, Soblinec, autocesta A4, Grad Zagreb – Slavonska avenija – Hrvatske bratske zajednice – Grada Vukovara – Miramarska – Mihanovićeva – Gundulićeva te do ulaska u dva završna kruga centrom i prometnicama Gornjeg grada s ciljem u Zagrebu na kolniku Hebrangove ulice kod raskrižja s Trgom Republike Hrvatske (kod „HNK-a“).

 

Prije i za vrijeme prolaska biciklista, promet će na navedenim ulicama biti zatvoren ili otežan, dok će na području Centra i Gornjeg Grada Zagreba promet biti zatvoren između 12.30 i 15.30 sati jer se voze dva kruga predmetne utrke te je cilj utrke u Zagrebu na kolniku Hebrangove ulice kod raskrižja s Trgom Republike Hrvatske (kod Hrvatskog narodnog kazališta).

 

Vozačima se preporučuje da u vrijeme održavanja utrke izbjegavaju odlazak prema ulicama u Centru i prostoru Gornjeg Grada Zagreba kao i užeg centra Svete Nedelje i Samobora te da izbjegavaju prometnice kojima će se utrka kretati od Svete Nedelje preko Samobora i Kerestinca, zatim prema Ježdovečkoj ulici i Državnoj cesti D1 između 11 i 12 sati, a kasnije od prometnog čvora „Ivanja Reka“ i Slavonske avenije prema centru Zagreba između 13.30 i 15 sati.

 

GRAD SVETA NEDELJA

Zbog održavanja biciklističke utrke u nedjelju, 2.  listopada 2022. godine, će od 9 do 11.30 sati biti zabrana prometa u Svetoj Nedelji na Trgu Ante Starčevića i Ulici Marijana Stilinovića, a na ostalim ulicama na trasi kretanja promet će se zatvarati prije nailaska sudionika utrke.

 

GRAD ZAGREB:

a. Zabrana zaustavljanja i parkiranja vozila u nedjelju, 2. listopada 2022. godine od 6 do 16.30 sati i to:

- Gundulićeva ulica uz zapadni rub od Mihanovićeve do Hebrangove ulice;

- Ulica Tituša Brezovačkog od Mesničke do Trga svetog Marka;

- Opatička ulica od Ulice „29.X.1918.“ do Demetrove ulice;

- Medvedgradska ulica (istočna parkirališta južnije od Vrančićeve ulice;

- Tkalčićeva ulica od TC „Kaptol“ do Mikloušićeve ulice;


b. Zabrana zaustavljanja i parkiranja vozila u nedjelju, 2. listopada 2022. godine od 8 do 18.30 sati i to:

- Mažuranićev trg (istočna strana) od Hebrangove do Marulićevog trga;


c. Zabrana zaustavljanja i parkiranja vozila u nedjelju, 2. listopada 2022. godine od 8 do 18 sati i to:

- istočni parking „Zagrebačkog Velesajma“ za parkiranje autobusa natjecateljskih ekipa;

 

d. Zabrana zaustavljanja i parkiranja vozila od subote, 1. listopada 2022. godine od 18 sati do nedjelje, 2. listopada 2022. godine do 20 sati i to:

- Mažuranićev trg (istočna strana) od Hebrangove do Marulićevog trga;

- Trg Republike Hrvatske (zapadna, sjeverna i istočna strana).-

 

e. Ukidanje „taxi“ stajališta dana 02.10.2022. godine u vremenu od 06,00 do 16,30 sati u: - Mesničkoj ulici, - Vlaškoj ulici zapadno od Palmotićeve ulice; - Trg Republike Hrvatske (zapadna strana).-

 

f. Ukidanje autobusnog stajališta u nedjelju, 2. listopada 2022. godine od 12 do 16.30 sati u;

- Palmotićevoj ulici južnije od Vlaške ulice; - Mažuranićev trg.-

 

g. Zabrana i preusmjeravanje tramvajskog prometa u nedjelju, 2. listopada.2022. godine od 12 do 16.30 sati i to;

 

- Ilicom od Trga bana Josipa Jelačića do Frankopanske ulice.


Detalje o samoj utrci možete pogledati OVDJE.

 

Vozačima se preporučuje da u vremenu prolaska utrke koriste obilazne prometnice kao što su Branimirova ulica, Avenija Dubrava, Zagrebačka avenija, Ulica grada Vukovara i dr.

 

Građanima se unaprijed ispričavamo zbog eventualnih čekanja i/ili zastoja koji će se događati zbog provedbi mjera osiguranja navedene profesionalne biciklističke utrke te ih pozivamo da koriste alternativne pravce dok u slučaju da se zateknu u zonama privremene zabrane prometa, molimo da svi sudionici poštuju upute policijskih službenika i redara na trasi kretanja navedene utrke na prometnicama zagrebačke županije i Grada Zagreba.


Vezane vijesti
Ažurirano: 2.10.2023. 11:22:04

Započela je izgradnja produžetka Branimirove, hoće li biti i završena?

Hoće, sve će biti kako je najavljeno
Živi bili pa vidjeli
Izbori se bliže, još jedan predizborni trik
Prazna Senfova obećanja, kao i Bandićeva
A kaj se uopće nekaj dela?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account