Čudesna Noć muzeja u Dječjem vrtiću Šegrt Hlapić

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 3.2.2019. 11:01:29
Čudesna Noć muzeja u Dječjem vrtiću Šegrt Hlapić

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Djelatnici Dječjeg vrtića Šegrt Hlapić uz pomoć dijela roditelja priredili su doista čudesnu večer održanu u sklopu manifestacije Noć muzeja uz čudesan odaziv Sesvećana, njih 1600 posjetilo je Hlapića!



Ove je godine tema Noći muzeja bila Inovacije i digitalna budućnost. Vrlo zahtjevna tematika za prikazati i provesti u jednoj instituciji kao što je dječji vrtić, no zašto ne probati, jer doista digitalna budućnost pripada njima, našim najmlađima.  No, način kako su to u Hlapiću pripremili i proveli, bilo je doista zadivljujuće, mogli bismo ustvrditi, premašili su sami sebe. Ili možda griješimo, tko zna što će nam donijeti naredna godina u vrtiću koji očito diše jednim plućima uprave, djelatnika i roditelja, a rezultat toga su nevjerojatna zbivanja u tom možda i najpopularnijem sesvetskom vrtiću. 


Već na samom ulazu bilo je vidljivo kako digitalija kreće od malih nogu, gdje su tri mlade dame na pametnim telefonima na kojima su bili uključeni brojači, nudili svim posjetiteljima koji su bili sposobni hodati lagani pritisak na gumbić zaslona kojim je bio upisan svaki pojedini posjet, pa se tako na kraju točno doznalo koliko je posjetitelja prošlo u toj instituciji kroz Noć muzeja. 



Već na samom službenom otvorenju u 19 sati mnoštvo djece i odraslih natiskalo se u velikom predvorju vrtića gdje ih je u društvu prof. Baltazara ispred njegovog "stroja za izume" pozdravila ravnateljica Branka Benčec, a u ime gradskog Ureda za školstvo Martina Glasnović.


Djeca su raznim igrama prikazima i drugim ostvarenjima imali priliku vidjeti razvoj digitalije još iz doba mladosti njihovih roditelja, ali pogledati u budućnost. 


Na otvorenju manifestacije nazočili su i sesvetski čelnici, predsjednik Stjepan Kezerić i njegov zamjenik Dražen Markota, te ravnatelj OŠ Brestje Miše Kutleša koji je, kako je rečeno, i konkretno pomogao vrtiću u ovogodišnjoj organizaciji manifestacije, zajedno s profesoricom iz škole Ankicom Blažinović Kljajo.


Nismo sreli nikoga od odraslih da nije bio oduševljen prikazanim, a za djecu da ne pričamo. Sve čestitke svima od oko 160 zaposlenih u vrtiću koji su, kako nam reče ravnateljica, punim srcem odradili svaki svoj dio posla, kako bi na koncu veliki mozaik događanja večeri u petak primjereno vrtiću do 21 sat prošao u savršenom tonu. 


Koliko god im možda bilo teško i naporno zadane teme u Noći muzeja prilagođavati i osmišljavati, te privoditi predškolskom dječjem uzrastu , toliko bismo im svi mi odrasli, barem oni koji su imali priliku biti na njihovoj Noći muzeja dali im podršku i podstrek da ne odustaju, nego da i nadalje iz godine u godinu oduševljavaju i velike i male. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 27.1.2024. 13:17:08

Create Account