Dan narcisa obilježit će Hrvatska žena ove subote u središtu Sesveta

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 24.3.2023. 9:52:35
Dan narcisa obilježit će Hrvatska žena ove subote u središtu Sesveta

Foto: Borko Samec, Sesvete danas/arhivska fotografija

Članice Hrvatske žene organizacije Sesvete u humanitarnoj akciji prodajom narcisa na Trgu Dragutina Domjanića obilježit će ove subote Dan narcisa.



Javnozdravstvena akcija Dan narcisa koji se u Hrvatskoj obilježava ove subote, 25. ožujka, bit će uobičajeno obilježen i u Sesvetama. Akciju uobičajeno provodi Hrvatska žena organizacija Sesvete koji će i ovaj put prodavati ove prekrasne proljetnice.


Narcise su simbol proljeća, života i nade, a u našoj zemlji su uvelike prepoznatljive i kao simbol dana koji je namijenjen jačanju svijesti o prevenciji i ranom otkrivanju raka dojke, te kao podrška svim onim ženama koje su oboljele ili preboljele tu opaku bolest koja je izlječiva u ranoj fazi, ali i smrtonosna ako se na vrijeme ne otkrije. 


Obilježavanjem ovog dana potičemo na razmišljanje i djelovanje u vezi preventivnih pregleda i na aktivniju brigu o vlastitom zdravlju kao najvećem bogatstvu svake pojedine osobe.


Javnozdravstvena akcija povodom Dana narcisa održat će se u subotu, 2u. ožujka na Trgu Dragutina Domjanića ispred Muzeja Prigorja od 9 do 12 sati, kad će članice sesvetske udruge Hrvatska žena dijeliti narcise u zamjenu za dobrovoljni prilog, a sve u suradnji s udrugom Pink life kojoj je i namijenjen sav utržak.


Vezane vijesti
Ažurirano: 23.3.2024. 18:18:08

Create Account