Danas zabrana prometa do groblja Markovo Polje

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 1.11.2021. 8:22:11
Danas zabrana prometa do groblja Markovo Polje

Foto: Grad Zagreb

U ponedjeljak, na blagdan Svih svetih osobnim se vozilom neće moći prići groblju Markovo Polje, ali ni ostalim velikim gradskim grobljima.



Zona groblja Markovo Polje


U ponedjeljak 1. 11. od 06:00 do 20:00 sati uvodi se:

- zabrana prometa Vugrovečkom od Varaždinske do groblja Markovo polje i u Aleji mira. 

Pristup u zone zabrane i ograničenja prometa bit će omogućen samo vozilima ZET-a, TAXI, vozilima invalida i vozilima s posebnim dozvolama.


Ostala veća  gradska groblja


Zona Miroševec

U ponedjeljak 1.11. od 07:30 do 20:00 sati:

zatvara se za sav promet u ulicama Aleja tišine, Mramorni prilaz i Oporovečka, od Mramornog prilaza do Grižanske ulice, osim za vozila ZET-a. Taksi vozilima i vozilima s posebnom dozvolom nije dozvoljen ulaz!

Zabrana prometa uvodi se u R. Kolaka od Ljubijske do Grižanske, u Grižanskoj, od ul. Mirka Deanovića do Rudolfa Kolaka, Novačkom od Potočke do ulice Pesteri, u Aleji tišine, Mirnoj ulici, Mramornom prilazu, u zoni raskrižja Oporovečka, R. Kolaka, Grižanska, te na raskrižjima svih ulica koje izlaze na Grižansku između Malekove i R. Kolaka, osim za vozila ZET-a, autotaksi vozila i vozila s posebnom dozvolom.






Zona Mirogoj


U ponedjeljak 1. 11., od 7:30 do 21:00 sat:


Zabrana prometa u Aleji H. Bollea i Mirogojskom do Aleje Hermana Bollea za sva vozila osim vozila ZET-a, taxi vozila i vozila s posebnom dozvolom,

prijevoz autobusima bit će iz Bijeničke ulicom Al. H. Bollea do polaznog stajališta kod mrtvačnice i Mirogojskom u povratku, a autobusi za Krematorij će se zaustavljati na izmještenom autobusnom stajalištu redovnih linija na Remetskoj cesti, te će nastaviti Mirogojskom preko Remetske do Krematorija.

ukida se postojeće autotaksi stajalište na Mirogoju nasuprot glavnog ulaza i uspostavlja se novo privremeno stajalište u Aleji H. Bollea uz zapadni kolnik kod Klesarskog puta, cca 150 metara od rotora.

AUTOTAKSI vozilima je dozvoljeni smjer kretanja iz Mirogojske u smjeru Bijeničke ali im je zabranjen ulazak na Bolleovu iz Bijeničke. 

Kako bi se na rotor raskrižju Mirogojske ceste s Al. H. Bollea izbjegla kolizija autotaksi vozila s autobusima ZET-a,  autotaksi vozila kretat će se prema Mirogoju na slijedeći način - Mirogojskom cestom do rotora na kojem obavezno skreću desno u Al. H. Bollea, gdje će iskrcavati putnike na autotaksi stajalištu kod Klesarskog puta.


- Zabrana prometa Mirogojskom od Rockefellerove do Remetske, Remetskom cestom i Ulicom Kameniti stol, za sva vozila osim vozila ZET-a, taxi vozila i vozila s posebnom dozvolom.  

- autotaksi vozila i vozila s posebnom dozvolom moći će se kretati Remetskom od Mirogojske do južnog ulaza u parkiralište kod Krematorija te kroz parkiralište prema sjeveru a vozila iz pravca sjevera (Kameniti stol) moraju ući na sjeverni ulaz parkirališta i kroz parkiralište prema jugu.




Zona Kaptol


U ponedjeljak  1.11., od 7:30 do 21:00 sat:

uvodi se jednosmjeran promet u ulici Nova Ves, od Vrančićeve do Degenove, u smjeru prema jugu. 

lijevo skretanje iz Ribnjaka u Degenovu biti će zabranjeno,

parkiranje i zaustavljanje na zapadnoj strani Nove Vesi kod Gupčeve Zvijezde kbr. 1, poslije pješačkog prijelaza nasuprot redovnog taksi stajališta.


Zona Srebrnjak


U ponedjeljak  1.11., od 7:30 do 21:00 sat, uvest će se sljedeća ograničenja:

zabrana prometa Bijeničkom od Srebrnjaka do Laščinske kbr.144, te Laščinskom, od Laščinskog Borovca do Bijeničke,

jednosmjeran promet uvodi se u Bijeničkoj, od Aleje Hermana Bollea do Srebrnjaka, kao i u ulici Srebrnjak od Bijeničke do kružnog toka na Petrovoj.

zabrana desnog skretanja iz kružnog toka kod Petrove u ulicu Srebrnjak, osim za vozila ZET-a,

zabrana parkiranja na Bijeničkoj od Aleje Hermana Bollea do ul. Srebrnjak. 





Vezane vijesti
Ažurirano: 31.10.2023. 15:22:06

Create Account